DSP lideri: Hükümet memuru dinlemek zorunda kalacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ağustos 2006 14:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, kamu çalışanlarının devam eden toplu görüşme sürecinin sonunda "Hükümet'in memurun sesini dinlemek zorunda kalacağını" söyledi.

Sezer, Memur-Sen ve Kamu-Sen'in Ankara'daki toplu sözleşme takip merkezlerini ziyaret etti.

İlk olarak Memur-Sen'in Sıhhiye'deki takip merkezini ziyaret eden Sezer, hükümetin memurların beklediklerini vermek konusunda istekli olmadığını ve görüşme masasına kabul edilemez tekliflerle geldiğini söyledi.

Konfederasyonların sağduyu ve kararlılıkla sonuna kadar toplu görüşme sürecini devam ettirmeleri gerektiğini kaydeden Sezer, DSP'nin de desteğini sürdüreceğini belirtti.

Sezer, Kamu-Sen'in Abdi İpekçi Parkındaki Toplu Görüşme Takip Çadırını ziyareti sırasında da gelinen noktadan çalışanlar adına memnun olmadığını belirtti.

Hükümetin "Memurlara uzak bir tavır sergilediğini ve hayalindeki enflasyon rakamlarını dikkate alarak yüzde 4 oranında zam önerdiğini" ifade eden Sezer, bunun kabul edilemez bir rakam olduğunu söyledi.

Zeki Sezer, memur konfederasyonlarına güvendiğini ve bu süreçten başarıyla, memurların hak ettiği bir sonuçla çıkılacağına inandığını kaydederek, "Hükümet memurun sesini dinlemek durumunda kalacaktır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber