Türk-İş ve DİSK'ten KESK'e destek

Haber Giriş : 25 Ağustos 2006 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

hürriyet

Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç ve DİSK Genel Süleyman Çelebi, toplu görüşme sürecinden önce olduğu gibi bundan sonra da KESK'in yanında olacaklarını ve meydanlar da KESK'e destek vereceklerini bildirdiler.

Türk- İş Başkanı Kılıç ve DİSK Başkanı Çelebi KESK'in düzenlediği ?Toplu İş Sözleşmesi ve Grev Hakkımız Vardır? konulu konferansa katıldılar. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıç ve Çelebi memurlar için öneriler yüzde 4'lük zamın kabul edilemez olduğunu belirtiler.

Kılıç, hükümetin getirdiği ve konfederasyonların sert tepkisine neden olan yüzde 4'lük zam teklifinin kabul edilmesinin mümkün olmadığını savundu. Bundan sonraki süreçte IMF'nin de isteğiyle bölgesel asgari ücret, kıdem tazminatı fonu gibi düzenlemelerin gündeme geleceğine dikkat çeken Kılıç, "Önümüzdeki süreçte sokaklar ısınacak" uyarısında bulundu.

Çelebi KESK'in, görüşmelerden çekilmesiyle "toplu görüşme orta oyununa bir son verildiğini" belirterek, görüşmelerde bir müzakere sürecinin zaten söz konusu olmadığına işaret etti. Bütün karaların Bakanlar Kurulu'nun elinde olduğuna dikkat çeken Çelebi, ?Ortada bir masa da yok aslında? dedi. Çelebi, KESK'in çekilmesinin bütün bunlara ilişkin bir mesaj olduğunu bildirdi.

?ORTAK BİR YASA ÇIKARTILMALI?

AKP'nin neo-liberal politikaları uygulamak konusunda bütün hünerlerini ortaya koyduğunu söyleyen Çelebi, tüm çalışanları kapsayan ortak bir çalışma yasasının çıkarılması Uluslararası Çalışma Örgütü'nün belirlediği standartlarda bir düzenleme getirilmesi gerektiğini savundu.

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul ise Türkiye Kamu-Sen Genel Bircan Akyıldız'ın KESK'in görüşmelerden çekilmesinin memurların masadaki gücünü zayıflattığı yönündeki sözlerine ilişkin olarak, başkaları adına konuşmalarının doğru olmadığını söyledi.

TOMBUL: ?KASIM'DA İŞ BIRAKCAĞIZ?

Kamu çalışanlarının çıkarlarını gerçek anlamda savunmanın eylemle ve çalışanların taleplerini sahiplenerek mümkün olabileceğine işaret eden Tombul, diğer konfederasyonlara birlikte mücadele etme çağrısında bulundu. Tombul, ?Alanlarda eylem birliği yapmak önemli? dedi. 29 Ağustos'ta tüm illerde alan eylemleri yapacaklarını duyuran Tombul, bütçenin TBMM'de görüşülmesi sürecinde kasım ayında da bırakacaklarını duyurdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber