Bakan Çelik mezun olduğu liseyi ziyaret etti

Haber Giriş : 25 Ağustos 2006 21:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'ın Muradiye İlçesi'nde incelemelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, mezun olduğu Alparslan Anadolu Lisesi'nde öğrencilik anılarını anlattı.

Bakan Hüseyin Çelik, Muradiye ziyaretinde ilk olarak İlçe Kaymakamı Ömer Sağlam'ı makamında ziyaret ederek birifing aldı. Yavuzselim Mahallesi Camisi'nde Cuma Namazı'nı kılan Çelik, daha sonra Muradiye Çok Programlı Lisesi'nin konferans salonunda toplanan vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Yaptıkları hizmetleri anlatan Çelik, bugüne kadar köylerin ihtiyaçlarının yüzde 70'ini yaptıklarını söyledi. Çelik, "Özellikle köylü vatandaşlarımız, evlerinden kilometrelerce uzaktaki kaynaklardan içme suyu ihtiyacını kar-kış demeden gidermeye çalışıyordu. Biz, bunları tamamen kaldırdık. Türkiye'nin mezbahaneye dönen yollarının yüzde 30'unu duble yollar olarak yaptık. Bizlerden istediğiniz yol, su, elektrik ve okul hizmetlerini sizlere getirmek mecburiyetindeyiz. Ancak devlet bütçesi bir ailenin bütçesi gibidir. İsteneni, o an yapamayabiliriz" diye konuştu.

Bakan Çelik, daha sonra mezun olduğu Alparslan Anadolu Öğretmen Lisesi'ne geldi. Burada öğle yemeği yiyen ve öğrencilik yıllarını anlatan Çelik, beraberindeki AK Parti Van milletvekilleri ile birlikte Erciş İlçesi'ne geçti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber