İki üst düzey bürokrata 'Evcil'e yardım'dan soruşturma

Haber Giriş : 27 Ağustos 2006 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Evcil operasyonu bürokrasiye uzandı. Savcılık, iki üst düzey bürokrat ile Sivas'taki bir sivil toplum örgütü başkanı hakkında da 'suç örgütüne dolaylı yardım yaptıkları' iddiasıyla inceleme başlattı

Organize suç örgütü lideri Alaaddin Çakıcı'yla bağlantıları nedeniyle Erol Evcil ve ortağı Hüseyin Kayapalı hakkında başlatılan 'kara para' soruşturması yeni boyut kazandı.

El konulmadan önce uğramadığı Evcil şirketlerine el konulduktan sonra alacaklarını tahsil için haciz koyduran ve ödeme emri çıkaran bir kamu kuruluşu bürokratının, Evcil'e yalnızca göz yummadığı, yardımcı da olduğu iddia ediliyor. Savcılık, Ankara'da görev yapan iki üst düzey bürokrat ile Sivas'taki bir sivil toplum örgütü başkanı hakkında da 'suç örgütüne dolaylı yardım' iddiasıyla inceleme başlattı.

'Bozuk Para' operasyonu dosyasını oluşturan savcılık, Evcil'e yardım eden bazı özel bankaların şube müdürlerinden sonra diğer kişilere yönelik çalışmalara başladı.
Bu kapsamda iki üst düzey bürokratın Çakıcı'nın sağ kolu olarak tanınan Evcil'e yardım ettiği yönünde bilgilere ulaşıldı. Savcılık, Evcil ve ortağı Kayapalı'nın şirketlerinde genel müdür ve avukat olarak görev yapan kişilerle görüşen iki bürokratın suç örgütü ile ilişkisini inceliyor.

İndirimli elektrik

Dosyada adı geçen bürokratlardan birinin TEDAŞ Genel Müdürlüğü'nde üst düzeyde görev yaptığı öğrenildi. Devam eden soruşturma nedeniyle adı gizli tutulan bu bürokratın, Evcil'e ait olduğu tespit edilen demir çelik fabrikalarının elektrik borçlarının ertelenmesi veya ödemelerinde indirim yapılmasını sağladığı tespit edildi.
Vakıfbank'ta görevli üst düzey bir yöneticinin ise, Evcil'in adamlarına kredi borçlarının ödenmesi konusunda dolaylı destek olduğu saptandı. Bu bürokratın, Evcil'in adamlarına, "Hakkınızda araştırma var; sıkıntıya düşersiniz, borçlarınızı ödeyin" yönünde bilgilendirme yaparak uyarılarda bulunduğu anlaşıldı.

Emniyet, Ertürk'ü uyardı

Evcil ve grubuna dolaylı yardım eden üçüncü kişinin ise, Sivas'ta faaliyet gösteren önemli bir sivil örgütünün başkanı olduğu öğrenildi. Adı gizli tutulan bu kişinin de Evcil'e ait Sivas Demir Çelik Fabrikası'yla ilgili olarak Evcil'in adamlarının 'tıkanan' işlerinin çözülmesi için başkanlık kimliğini ve nüfuzunu kullanarak Ankara'da randevular ayarlamaya çalıştığı belirlendi. Söz konusu kişinin, Evcil için TMSF Başkanı Ahmet Ertürk'le görüşmek istediği, ancak emniyetin devreye girmesi sonucunda Ertürk'ün randevu vermediği öğrenildi.

Savcılığın delilleri topladıktan sonra söz konusu üç kişi hakkında dava açıp açmayacağı kesinlik kazanacak.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber