YÖK'e 500'ün üzerinde denklik başvurusu oldu

Haber Giriş : 27 Ağustos 2006 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK, yurt dışı tıp diplomaları için seviye tespit sınavını kaldırdıktan sonra 500'ün üzerinde denklik başvurusu yapıldı. Eşme, denklik kriterlerini açıkladı.

YÖK, yurt dışından alınan tıp, eczacılık ve diş hekimliği diplomalarına denklik vermek için yapılan seviye tespit sınavını kaldırdıktan sonraki bir hafta içinde 500'ün üzerinde denklik başvurusu yapıldı. 10'un üzerinde ülkeden alınan diplomalarla yapılan başvuruları incelemek için özel bir tıp komisyonu kuran YÖK, kararı önümüzdeki hafta verecek.

Kırgızistan'dan başta

YÖK, sağlık bilimleri alanındaki denklik yönetmeliğinde 1997 yılından beri uyguladığı zorunlu seviye tespit sınavını, 18 Ağustos 2006'da yapılan Genel Kurul'da kaldırdı. Bu karardan sonra bir hafta içinde YÖK'e 500'ün üzerinde denklik başvurusu yapıldı. Başvurunun çok yüksek olmasında, daha önce başvurup sınavda başarısız olduğu için denklik alamayanlara da hak tanınması etkili oldu. Başvuruların büyük kısmı Kırgızistan, Almanya ve Avusturya'da bulunan üniversitelerden alınan diplomalarla yapıldı. Ayrıca, Azerbaycan, Bulgaristan, Kazakistan, Suriye, ABD, İngiltere, Yunanistan hatta İran'dan alınan diplomalar da bulunuyor.

Bu yılki TUS'a yetişecekler

YÖK kurduğu özel bir tıp komisyonuyla başvuruları incelemeye başladı. Her dosya üzerinde yapılacak incelemede, eğitim koşulları Türkiye'deki tıp fakültelerinin programları ile uyumlu olanlara denklik verilecek. İnceleme önümüzdeki hafta tamamlanarak, denklik alanların bu yılki TUS'a başvuruları mümkün olacak. Denklik için başvuran adayların TUS'a başvuru yapabilmesi için daha önce 28 Ağustos 2006 olarak ilan edilen TUS başvuru tarihi, 1 Eylül 2006'ya uzatıldı.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber