Yurt başvurularında internet dönemi

Haber Giriş : 27 Ağustos 2006 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yurt ve burs başvuruları, 25 Eylül ile 4 Ekim tarihleri arasında, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun www.kyk.gov.tr internet adresine yapılabilecek.

KREDİ Yurtlar Kurumu, önümüzdeki akademik döneminin başvuru takvimini belirledi. Başvuru takvimi yurtlarda barınmak, burs, öğrenim ve katkı kredisinden yararlanmak isteyen öğrencilerle, üniversitelere yeni yerleşecek ve halen bir üniversitede okuyanlara göre farklı olacak. Bu imkanlardan faydalanmak isteyenler için yeni bir uygulama başlatılıyor.

Kredi Yurtlar Kurumu'nun yurt ve burs imkanlarından faydalanmak isteyen öğrenciler, bu akademik yıldan itibaren internet üzerinden başvuru yapabilecek. Değerlendirme sonuçları internet üzerinden öğrencilere bildirilecek.

Buna göre; yüksek lisans, doktora ve ön kayıt ve özel yetenek sınavlarıyla yüksek öğrenim programlarına girecek öğrenciler 25 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında www.kyk.gov.tr adresine başvuru yapabilecekler.

Yurt-Kur, yurtlarda kalan öğrencilere sabah kahvaltısı için 1.5 YTL, akşam yemeği için 1 YTL olmak üzere toplam 2.5 YTL katkı sağlayacak. Kurum, başvuran ve evraklarını tamamlayan bütün öğrencilere kredi, maddi durumu iyi olmayanlara ise burs verilecek. Bu kapsamda geçtiğimiz akademik yıl içerisinde 130 YTL kredi verilmişti.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber