CHP kulislerinde 'İlhan Kesici' iddiası

CHP'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında MYK bugün toplanacak.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 24 Haziran 2015 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP kulislerinde 'İlhan Kesici' iddiası

Bu toplantıda Meclis Başkanlığı adaylığı konusunun karara bağlanması beklense de, bu kararın adaylık takvimi süresi dikkate alınarak ileri bir tarihte verilebileceği de ifade ediliyor.

Kulislerde ibrenin İstanbul Milletvekili Kesici'ye kaydığı da iddia ediliyor. Bazı parti yöneticileri, "Deniz Bey, MHP ve HDP'den oy alamaz, ancak İlhan Kesici, MHP'den oy alacaktır. HDP'nin de, AKP'nin adayına karşı İlhan Bey'e oy verme ihtimali daha yüksektir" değerlendirmesinde bulundu. Kulislerde ayrıca Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak'ın isimleri de dillendiriliyor.

Parti kulislerinde, ilk turu 30 Haziran'da yapılacak seçim için adayın bu hafta partiler arasında yapılacak gayrıresmi görüşmelere göre şekillenebileceği de konuşuluyor. CHP yönetiminin görüşmeler sırasında gelecek bir sinyal doğrultusunda hareket edeceği, adayını açıklamak için takvimi sonuna kadar kullanmak isteyeceği vurgulanıyor.

CHP'nin TBMM grubu, bugün basına kapalı olarak toplanacak ve grup başkanvekilliği, grup denetçiliği, grup yönetim kurulu üyeliği ve grup disiplin kurulu üyeliklerinin seçimini yapacak.

Kulislerde Kılıçdaroğlu'nun üç ismi grup başkanvekilliği için işaret edeceği belirtiliyor.

Manisa Milletvekili Özgür Özel ve Ankara Milletvekili Levent Gök'ün, grup başkanvekili olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Üçüncü koltuk için Yalova Milletvekili Muharrem İnce, İstanbul milletvekilleri Engin Altay, Mahmut Tanal ve Aykut Erdoğdu ile Ankara milletvekilleri Aylin Nazlıaka ve Şenal Sarıhan'ın isimleri geçiyor. Yine kulislere göre Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi'nin Meclis Başkanvekilliği'ne kaydırılabileceği belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber