Alkollü polis, genç kızı sokakta dövdü

Haber Giriş : 28 Ağustos 2006 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Evinin önünde arkadaşlarıyla sigara içen liseli İ.U., "Bu saatte erkeklerle ne işin var?" diyen polis tarafından dövüldü.Polis "Bu kız beni dövdü" diyerek kızı suçladı

Büyükçekmece'de, lise ikinci sınıf öğrencisi 15 yaşındaki İ.U., iki erkek arkadaşıyla sigara içerken, bir polis memuru tarafından gözaltına alındı. Genç kız, polis memurunun kendisini dövdüğünü de iddia etti.

Olay, önceki akşam 23.00 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi Kader Sokak'ta meydana geldi. Gül Evleri Sitesi'nde oturan İ. U., Kerem ve Can isimli erkek arkadaşlarıyla gezmeye çıktı. Bir süre dolaşan üç arkadaş dinlenmek için evlerinden yaklaşık 25 metre uzaklıktaki kaldırıma oturdu. Kendi aralarında konuşmaya başlayan gençler, yanlarında getirdikleri sigaraları yaktılar.

Tehdit etti

Gençlerin ve ailelerinin iddiasına göre, bu sırada evinin balkonunda alkollü olduğu öne sürülen bir polis memuru gençlerin yanına geldi. İ.'ye yönelen polis memuru, "Senin erkeklerle bu saatte ne işin var?" diyerek genç kızı tokatlamaya başladı. Kerem ve Can, ailelerine haber vermek için siteye döndüler. Bu sırada karakoldan ekip çağıran polis memuru genç kızı gözaltına aldırttı.

Olay yerine gelen polislere, "Bu kız beni dövdü" diyen polis memuru, olayı duyarak sokakta toplanan kızın yakınlarını da, "Baskın mı yapıyorsunuz? Hepinizi gözaltına alırım!" diyerek tehdit etti. Yaklaşık bir saat boyunca Çocuk Polisi tarafından gözaltında tutulan genç kız daha sonra serbest bırakıldı.

'Karakolda bu olayı kimseye söyleme dediler'

Saldırıdan sonra artık bütün polislerden korktuğunu söyleyen i.U., "Sigara içerken kendini ekipler amiri olarak tanıtan bir kişi gelerek beni dövdü. Kulaklarıma ve yüzüme vurdu. Anneme ve aileme küfür etti. Karakolu arayarak polislere onu dövdüğümü söyledi. Bize, 'Burada kerhane mi işletiyorsunuz? Esrar mı içiyorsunuz?' diyerek hakaret etti. Karakolda, dövüldüğümü aileme söylemememi istediler. Artık polislerden korkuyorum" diye konuştu.

Nakliyeci baba Ülkü U. ise, "Rapor almak için hastaneye gittik. Ancak doktorlar bizi hastaneye polisin sevk etmesi gerektiğini söylerek işlem yapmadılar. Biz de polisi polise şikâyet etmemizin faydası olmayacağını düşünerek darp raporu alamadık" dedi. Büyükçekmece Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise "İzinde olan bir memur gençlerin gürültüsünden rahatsız olmuş. Bu nedenle İ.U.'yu kısa bir süre karakola getirmiş" dedi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber