'Eski konutu getir, yenisini götür'dönemi

Haber Giriş : 29 Ağustos 2006 09:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

akşam

Emlak sektöründe ve genel olarak piyasada yaşanan dalgalanmaya karşın 'eski konutunu getir, yeni konutunu götür' kampanyasını üreten Nazar İnşaat'ın sahibi İbrahim Ethem Yılmaz, piyasadaki dalgalanma nedeniyle inşaat sektöründe bir frene basma yaşandığını ifade etti. Sektördeki herkesin ister istemez 'nereye gidiyoruz' diye düşünmeye başladığını söyleyen Yılmaz, 'Biz de aynı şekilde o düşünenlerden birisiyiz. Günlerce bizi arayıp 'kredi verelim' diyen bankalar bir anda ortadan kayboldu. O zaman biz de 'bankasız nasıl çalışırız' ona göre bir program yaptık. Ve eski konutunu ver yeni konutu al gibi kampanyalar yapıyoruz' diye konuştu. Yılmaz sistemi şöyle anlattı:

SİSTEM NASIL İŞLİYOR?

'Belli bir peşinat alıyoruz zaten. Peşinatın dışında bankaların kredi oranı yüksek seyrettiği için biz devreye giriyoruz. Diyoruz ki 'konutunuzun ekspertizini yaptıralım'. Konutu aynı değerden alıyoruz. Ama kira verecek durum yoksa ve 'oradan çıkınca ne yaparım' diye düşünüyorsa o zaman kendi evinde kirayla oturtuyoruz veya onu da yapamazsa yarı kirasını istiyoruz. O da olmazsa evinizi teslim edinceye kadar eski evinizde oturun diyoruz. Müşteri için de çok avantajlı bir metot oluyor. Kendi evinde otururken bizim yaptığımız konutu da takip ediyor. Hatta biz evlerimizi yatay kiriş sistemiyle yaptığımız için kendi evlerinin iç planını istedikleri gibi değiştirebiliyorlar.' Evrim ERGİN

İNŞAAT İÇİN ATAŞEHİR'İ TERCİH ETTİ

Konut sektörü tekrar gündeme oturunca da Ataşehir bölgesini tercih ettiklerini söyleyen Yılmaz, 'Çünkü birçok insan konut alacağı zaman Kadıköy bölgesinde ilk düşündüğü yer Ataşehir veya oraya en yakın yer oluyor. Buradaki birinci yerimizin ismi Park Ataşehir. Rezidans olarak planladık. İkinci yerimiz Atapark Rezidans. Burası da butik bir proje. Koru Park adında yeni bir projemiz daha oldu burada. Orası da 14 katlı bir proje' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber