Müftülük, köy köy, kapı kapı dolaşıp dini konularda halkı bilgilendirecek

Haber Giriş : 29 Ağustos 2006 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Müftülüğü, dini konulardaki bilgi kirliliğinin önüne geçmek, vatandaşı yetkili ağızlardan bilgilendirmek için Türkiye'de bir ilke imza atmaya hazırlanıyor.

Müftülük kurulacak eğitim ekipleri ile ilçe ve köylerdeki vatandaşlara dini konularla ilgili en sağlıklı bilgileri aktarmayı planlıyor.

Kadın ve erkek din görevlilerinin vatandaşın ayağına gideceği çalışma da, dini bilgilere ulaşmanın kolaylaştırılması hedefleniyor. Çalışmanın yapılacağı mekanlar arasında camilerle birlikte vatandaşların yoğun olarak yeraldığı kahvehanelerde bulunuyor.

Bursa İl Müftülüğü ayrıca, kadınların camilerde abdest almadaki zorlukları da gözönüne alarak imkanlar dahilinde kadınların ibadet yapmalarını kolaylaştıracak çalışmalara da imza atacak.

DİNİ KONULARDA BİLGİ KİRLİLİĞİ VAR

Denizli'den Bursa'ya atanan İl Müftüsü Mahmut Gündüz, ayağının tozuyla geldiği Bursa'da yapacağı çalışmalarla ilgili CİHAN'a bilgi verdi.

Müftülüğü bir kamu kurumu olmanın ötesine taşımayı hedeflediğini ifade eden Bursa Müftüsü Mahmut Gündüz, 34 yıldır görev yaptığı diyanet camiasında halkla ilişkilerin önemine daima inandığını belirterek, "Dini konularda günümüzde müthiş bir bilgi kirliliği sözkonusu. Vatandaşımızın kafasındaki sorulara ayağına kadar giderek, cevap verdiğimiz gibi, doğru kaynaktan beslenmesine de yardımcı olacağız. İlçe ve köylerde kadın ve erkek din görevlilerinden oluşan ekiplerimizle vatandaşımızı bilgilendireceğiz. Bu iş için zaman zaman camilerimizi, zaman zaman da vatandaşımızın yoğun olarak bulunduğu kahvehaneleri kullanmayı düşünüyoruz. Böylece camilerimizi daha aktif kullanırken, din görevlilerimizin vatandaşlarımızla da daha sık biraraya gelmesini sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

Vatandaşın dini konularda sağlıklı bilgilenmesinin müftülüğün en önemli vazifelerinden biri olduğuna dikkati çeken Müftü Gündüz, eğitim ekipleriyle özellikle gençlere ve bayanlara ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, "Hedefimiz ulaşılmayan vatandaşımız kalmayana kadar bu işe devam etmek. Bu işin gönüllüsü başta benim. 24 saat vatandaşımızın hizmetinde olacağız. Tabiki çeşitli inşaatlarımız olacaktır, ama bu tür işler asıl vazifemiz olan dinimizi anlatmaya engel olmamalı. Tüm mesai arkadaşlarımla görüşeceğim." diye konuştu.

Türkiye genelinde bayanların camileri kullanma ve ibadet etme konusunda zorluklar yaşadığını vurgulayan Müftü Gündüz, "Camilerimizde bayanlar ın abdest almaları ve namaz kılmaları için uygun ortamlar mevcut değil. Aynı durum Bursa içinde sözkonusu. Bayanların rahat ibadet edebilmeleri için Bursa'daki merkezi camilerde gerekli tedbirleri alacağız. Camileri bayanlar için cazibe merkezi haline getireceğiz. İmkanlarımızı en kısa zamanda bu konuya yönlendireceğiz." şeklinde konuştu.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber