Milliyet Gazetesinin Bu Başlığı Unutulmayacak

Radikal gazetesinin yayını ile başlayan 100 temel esere ilişkin yayınlar hiç olmayacak noktalara gelmeye başladı. 100 temel eserlerde yer alan çeviri tahrifatından yola çıkarak kullanılan "Kitapları Bakan tavsiye etmiş" başlıklı Milliyet gazetesinde dün yayımlanan haber olayın geldiği boyutları göstermektedir. Milliyet bu haberi ile 100 temel eseri okullara tavsiye etmeyi neredeyse bir suç gibi göstermiştir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Ağustos 2006 10:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milliyet gazetesinin 29/08/2006 tarihli haberinde "Bakan tavsiye etmiş" başlığı kullanılmış ve spot olarak "Bakan Çelik, kimisi İslamileştirilmiş, kimisi küfür dolu "100 Temel Eser" için yayınevlerini suçladı. Ancak, Çelik'in 2005'te bu kitapları tavsiye ettiği ortaya çıktı" ifadelerine yer vermiştir.

100 temel eser, 4 Ağustos 2005'te yayımlanan Genelge ile okullara tavsiye edilmiştir. ?100 Temel Eser? kapsamındaki eserler, edebiyat dünyasının seçkin temsilcileri ile bir araya gelinerek belirlenen bir listedir. 100 temel eseri, çok çeşitli yayın evleri basmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığının genelgesinde özellikle şu yayınevinin kitaplarını alın gibi bir yönlendirme yapılmamamıştır. Yapılan, sadece öğrencileri önde gelen eserlerle tanıştırmaktır.

Ancak çeviri tahrifatından yola çıkarak 100 temel eserin okullara önerilmesini bir kabahatmiş gibi sunan yayıncılık anlayışı Milliyet gibi Türk basınının önde gelen bir gazetesine yakışmamaktadır.

?100 Temel Eser? çocuklara ve gençlerimize okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla hazırlamış ve hemen her kesimden olumlu tepki almışken, birkaç yayınevinin ticari hesaplarla özensizce hazırladığı kabul edilemez bazı ifadelerin yer aldığı kitaplar üzerinden yapılan muhalefet yapma çabalarının ulaştığı boyut gazetelerimizi komik duruma düşürmektedir. ,

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber