Hacker'lara milli çözüm

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı siber saldırılara karşı bilgi işlem alt sistemleriyle alakalı Ar-Ge çalışması yürütenlere destek verecek.

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 01 Temmuz 2015 11:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hacker'lara milli çözüm

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı siber saldırılara karşı çalışma yapana Ar-Ge desteği vermek için harekete geçiyor. Siber saldırıların engellenmesi ve gerekli önlemlerin önceden alınması için mevcut sistemi bir adım ileriye taşıyan araştırmacılar bu destek programı kapsamında desteklenecek. Bilgi işlem alt sistemlerinin milli imkanlarla ve farklı teknolojilerle üretilmesi ihtiyacından yola çıkan Bakanlık birçok konuda araştırmacılara destek verecek. Bu konular arasında özgün veri tabanı sunu- culan, ani tehditleri önleyebilen güvenlik duvan sistemleri, çeşitli ağ sistemleri ve yenilikçi uygulama sunucuları gibi konularda araştırma geliştirme faaliyeti yapanlara destek verebilecek. Milli imkanlarla geliştirilmesi beklenen güvenlik duvan ve şifreleme sistemleri, internet üzerinden yapılan her türlü iletişimin kontrolü ve denetimi için zararlı ve yasadışı yayınlarla mücadele edebilecek Derin Paket Analizi, filtreleme ve paket yakalama gibi donanım ve yazılımlar geliştirilecek.

YENİLİKÇİ MİLLİ KRİPTO

Destek verilmesi planlanan araştırma ve geliştirme faaliyetleri arasında milli kripto sistemi geliştirilmesi de yer alıyor. Kötü niyetli üçüncü kişiler tarafından dinlemeyi önlemek için standart şifreleme tekniklerinin tamamlayıcısı olan fiziksel katman tekniğiyle ilgili de çalışma yapılması bekleniyor. Bunun yanı sıra haberleşme güvenliği konusunda yenilikçi teknikler geliştirilmesi, sinyal özelliİderinin gizlenmesi ile ilgili teknikler geliştirilmesi ve çeşitli güvenlik modellerinin geliştirilmesi bekleniyor. Bir diğer konu ise bilinen zararlr yazılımların aksine hakkında- bir bilgi bulunmayan, yeni zararlı yazılımların analizini kolaylaştnacak bir veri- tabanr oluşturulması olacak. Sistemle zararlı yazılım analizi için bir örnek deposu oluşturulacak ve bu depo sürekli güncel tutulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber