Hükümet 5 Eylül Salı günü Meclis'i toplayacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2006 16:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet 5 Eylül Salı günü Meclis'i toplayacak.

Çiçek, 3 eylül pazartesi günü Meclis'in olağanüstü toplantıya çağırılacağını açıkladı. Çiçek'in açıklamaları:

Pazartesi günü parti grubu olarak ucu açık toplantı yapılacak. Grupta enine boyuna konu tartışılacak. Tezkere'nin geçmemesi gibi bir endişemiz yok.


Meclis 5 Eylül salı günü toplanıyor

Mini Lübnan zirvesi sonrasında Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek açıklama yaptı. Çiçek, Salı günü TBMM'ye olağanüstü toplantı çağrısı yapacaklarını söyledi. Askerin görev süresi 1 yıl.

Lübnan'a Türk askeri gönderilmesiyle ilgili tezkere zirvesi, Başbakanlık Resmi Konutu'nda yapıldı. Adalet Bakanı Cemil Çicek, Lübnan'a asker gönderme tezkeresinin salı günü Meclis'e gönderileceğini söyledi.

AK Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, ise Lübnan'a gönderilecek askerlerin görev süresinin 1 yıl olacağını açıkladı.

Toplantıdan sonra bir açıklama yapan Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Lübnan'a asker gönderilmesi konusunda AK Parti TBMM Grubu'nu 4 Eylül Pazartesi günü toplantıya çağıracaklarını, Salı günü de TBMM Genel Kurulu'nun olağanüstü toplantıya çağrılmasını talep edeceklerini bildirdi.

Hükümet üyeleri ve AK Parti yöneticilerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Lübnan'a asker gönderme konusunda yaptıkları toplantı sona erdi.

Başbakanlık Resmi Konutunda Saat 14.15'de başlayan toplantı, yaklaşık 2 saat sürdü. Toplantıya, Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Şaban Dişli ve Dengir Mir Mehmet Fırat, AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer ve Başbakanlık Başdanışmanı Ahmet Davutoğlu katıldı.

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Lübnan'a asker gönderilmesi konusunda AK Parti TBMM Grubu'nu 4 Eylül Pazartesi günü toplantıya çağıracaklarını bildirdi. Çiçek, TBMM Genel Kurulu'nun da salı günü olağanüstü toplantıya çağrılmasını talep edeceklerini söyledi.

Toplantıda, BM'nin, barış gücünün görev tanımına ilişkin çizdiği çerçeve ele alınarak gönderilecek Türk askerinin sayısı, görev yeri, tezkerenin süresi ve gönderilecek teçhizat gibi ayrıntılar görüşüldü. Türkiye'nin barış gücüne 1000 ila 1500 askerle katkı yapabileceği konuşuluyor.

Türk birliğinin yapısının istihkam sağlık ve sosyal yardım ağırlıklı olması ve içinde sivil uzmanların da yer alması öngörülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber