PTT veznedarını bıçaklayarak öldürdüler

Haber Giriş : 30 Ağustos 2006 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BURSA'nın Gürsu ilçesindeki PTT bürosunda veznedar olarak çalışan bir Orhan Şentürk, akşam saatlerinde gelen kimliği belirsiz iki kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Soygun amacıyla geldikleri sanılan zanlılara direnen veznedar aldığı bıçak darbeleri sonucu olay yerinde yaşamını yitirirken, yoldan geçen vatandaşların arbedeyi fark etmesi üzerine paniğe kapılan zanlılar olay yerinden kaçtı. Çekmecelerde para bulunduğu ancak hırsızlık olayının gerçekleşip, gerçekleşmediğinin ise paraların sayımından sonra belirleneceği açıklandı.

Gürsu ilçesine bağlı Yenidoğan Mahallesi Ulu Cadde üzerindeki PTT Bürosu'nda bu akşam saat 17.45'te meydana gelen olay, iddiaya göre şöyle gelişti: Büroya hırsızlık amacıyla gedikleri sanılan iki kişi, 7 yıldır aynı yerde çalışan 3 çocuk babası, 46 yaşındaki veznedar Orhan Şentürk'ün direnişiyle karşılaştı. Kendisine bıçak çeken sanıkları uzaklaştırmak için bankonun önüne geçen Şentürk ile sanıklar arasında bir arbede çıktı. Sanıklar tarafından vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklanan Şentürk, olay yerinde yaşamını yitirdi. Bu arada sokaktan geçen vatandaşların durumu fark etmesi üzerine paniğe kapılan iki zanlı, hızla koşarak uzaklaştı.

Vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis, PTT Bürosu çevresinde güvenlik kordonu oluşturdu. Çekmecelerdeki paraların yerinde olduğu görülürken, hırsızlık olayının gerçekleşip, gerçekleştirmediğinin ise paraların sayımından sonra belirleneceği açaklandı. Olay Yeri İnceleme Şubesi ekipleri, PTT bürosu içinde parmak izi ararken, İl Emniyet Müdürü Tahsin Demir de Gürsu'ya gelip çalışmalar hakkında ekiplerden bilgi aldı. Olayla ilgili bilgi veren Emniyet Müdürü Demir, ?Cinayetin neden işlendiği şu an tam olarak kesinlik kazanmadı. Kasadaki paralar, görevliler tarafından sayılacak. İçeride bir boğuşma olduğu görülüyor. Kaç bıçak yarası olduğu otopsi sonucu belirlenecek. Görgü tanıklarının ifadeleri net bir bilgi vermiyor. Ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber