Linç girişimine Emniyet Müdürü Cerrah'dan övgü

Haber Giriş : 31 Ağustos 2006 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayram kutlamalarında asker gönderilmesine tepki gösteren protestocular dövüldü. Polisin zor kurtardığı 4 kişi için Emniyet Müdürü Cerrah ise vatandaşların doğruyu yaptığını söyledi.

İstanbul Vatan Caddesi'ndeki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları sırasında Lübnan'a asker gönderilmesini protesto etmek isteyen biri kadın 4 protestocu, tören geçişi sırasında güvenlik bariyerlerini aşarak pankart açmak istedi.

Polisten biber gazı

Ellerindeki gazeteye sardıkları ve üzerinde "İsrail askeri olmayacağız" yazılı pankartı açmak isteyen protestocuları, çevrede bulunanlar linç etmek istedi. Protokolün 30 metre ilerisinde meydana gelen olayda göstericilerin pankart açmalarına dahi izin vermeyen kızgın grup, "Vatan bölünmez, bayrak inmez" sloganları atarak, göstericilere saldırdı. Polis, göstericileri, tekme ve yumruklarla saldıranların elinden zorlukla kurtarabildi. Olayları yatıştırabilmek için biber gazı kullanan polis, gözaltına alınanları, çevredekilerin tekme ve yumrukları arasında tören alanından çıkardı. Bazı kişiler bu arada göstericilere su şişesi de attı. Protestocular daha sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Olaylar sırasında tören geçişine ara verilmedi. Yüzlerce kişi, askeri geçiş törenini, helikopter ve jet uçaklarının gösterilerini hayranlıkla izledi. İzleyiciler arasında çok sayıda çocuk bulunurken, çevrede etrafında alınan sıkı güvenlik önlemleri dikkat çekti. Çatılara keskin nişancılar ve dürbünlerle çevreyi gözetleyen polisler yerleştirildi. Öte yandan, tören aracı ve davetlilerin oturduğu protokol alanında da polis köpeği bomba araması yaptı.

Vali değinmedi

İstanbul Valisi Muammer Güler, yaşanan protestoyla ilgili olarak, "Güzel bir tören gerçekleştirildi. Yürekten kutluyorum. Bu törenin coşkusu dışında hiçbir olayın, hareketin önemi yoktur. En büyük önem en büyük anlam bayramın büyük bir coşkuyla, gururla kutlanmasıdır" dedi. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ise eylemi gerçekleştiren kişilerin terör örgütü bağlantılarının olmadığını belirterek, şöyle dedi: "Bu tipteki kişilere büyük tepki var. Eylemciler biri kadın, üçü erkek ve üniversitede okuyorlar. Üniversite gençliğinden. Birtakım şeyler konuşmuşlar, vatandaşlarımız da müdahale ediyor. Polis de vatandaşın müdahalesinden korumak için bunları aldı. Vatandaş pankartı açtırmamış. Bunlar maalesef üniversite öğrencisi. Vatandaşımız da gerekli olan tepkiyi gösterdi. Güzel bir tepki vatandaşımızın tepkisidir." Eylem yapan İstanbul Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri Hakan Demir, Musa Seçkin, Nihat Moğurtay ve Orman Fakültesi öğrencisi Rüya Kurtuluş'un üniversitenin Öğrenci Koordinasyonu Birliği'ne üye öğrenciler olduğu öğrenildi. Öğrencilerin daha önce poliste kayıtlarının bulunmadığı belirtildi.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber