2 kişinin enfeksiyondan öldüğü hastaneye dava açılıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2006 15:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'da özel bir hastanede anjiyo olurken enfeksiyon kaptıkları ileri sürülen ve Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki tedavileri sırasında ölen 2 kişinin ailelerinin hastane yöneticileri hakkında dava açacakları bildirildi.

Özel bir hastanede anjiyo olduktan sonra stent takılan ve yüksek ateş şikayetiyle sevk edildiği AÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 20 Temmuzda hayatını kaydeden Nafiye Fidan'ın oğlu Emre Fidan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastaneye dava açacaklarını söyledi.

Fidan, Anamur'da oturan annesinin rutin kontrollerini yaptırmak üzere özel hastaneye giden babasına refakat ettiği sırada efor testine girdiğini ve doktorların teklifiyle anjiyoya alındığını anlattı. Fidan, doktorların tek damarda tıkanıklık tespit edildiğini söylediklerini, bunun üzerine annesinin tıkalı damarına stent takıldığını ifade etti. Fidan, 15 gün sonra yapılan kontrollerde doktorların annesi Nafiye Fidan'ın sağlık durumunun çok iyi olduğunu belirterek, seyahat izni verdiklerini kaydetti.

1.5 AYDA KAYBETTİK'

Annesinin seyahat iznini aldıktan sonra Anamur'a gitmek üzere yola çıktığını ve bu sırada kalp krizi geçirdiğini dile getiren Fidan, tekrar özel hastaneye başvurduklarını ve annesine anjiyo yapılarak bir stent daha takıldığını söyledi.

Fidan, ikinci operasyondan 15 gün sonra yüksek ateş şikayetiyle yeniden annesine yeniden aynı hastaneye götürdüklerini, ancak hastane yetkililerinin tedavinin bundan sonraki kısmını devletin karşılamayacağını söyleyince Akdeniz Üniversitesi Hastanesine gittiklerini anlattı. Fidan, "Annem sürekli terliyor ve üşüyordu. Nefes almakta güçlük çekiyordu. Sürekli halsizlik vardı" dedi.

Annesinin 4 gün sonra öldüğünü vurgulayan Fidan, şunları kaydetti:

"Hareketi çok seven annem özel hastanedeki ilk anjiyo ve sentten sonra sürekli uyumaya başladı. (Bu stent bana pek iyi gelmedi) diyordu. Sapasağlam olan annemi 1.5 ayda kaybettik. Özel hastane hakkında dava açacağız. Amacımız maddi kazanç elde etmek değil. Başka hastaların da aynı duruma düşmesini istemiyoruz."

İKİ ÇOCUK ANNESİYDİ

Burdur'da yaşayan Aysun Kaya'nın (28) eşi Mehmet Kaya da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin rahatsızlığı nedeniyle 14 Haziranda Antalya'daki bir özel hastaneye başvurduklarını söyledi. Eşinin 16 Haziranda ameliyata alındığını belirten Kaya, eşinin 22 Haziranda taburcu edildiğini, ancak 12 Temmuzda yüksek ateş nedeniyle yeniden hastaneye başvurduklarını belirtti.

Eşinin ateşi düşmeyince 22 Temmuzda Devlet Hastanesi'ne sevk edildiğine değinen Kaya, "Devlet Hastanesi doktorları (enfeksiyon her yeri sarmış) dediler.

Eşimin ateşi 10 gün boyunca düşürülemeyince Akdeniz Üniversitesi Hastanesine sevk edildi. Doktorlar enfeksiyon kaptığını söylediler. Ateşi düşürülemeyince 25 Ağustosta hastanede öldü" diye konuştu.

Özel hastaneye dava açacağını söyleyen Kaya, "11 yıllık mutlu bir evliliğimiz vardı. Çocuklarım Alihan (11) ve İbrahim (2) annelerini özledi. (Özel hastaneler daha iyi olur) diyerek gittik ama bu hastaneleri denetleyen kimse yok" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber