Cumhurbaşkanı Sezer, Türkiye Kamu-Sen, Memur-Sen ve DENETDE Başkanlarını ayrı ayrı kabul etti.

Haber Giriş : 03 Mart 2004 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer, Türkiye Kamu-Sen, Memur-Sen ve DENETDE Başkanlarını ayrı ayrı kabul etti.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, bazı sivil toplum örgütlerinin kamu yönetimi yasa tasarısına ilişkin tepkilerini dinledi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Sezer ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Kamu Yönetiminin Temel İlkeleri Kanun Tasarısı`nın TBMM`deki görüşmesinin 49. maddede durdurulduğunu hatırlatarak, bu konuda bazı endişeleri bulunduğunu, iktidarın da bu endişeleri değerlendireceğini açıkladığını söyledi. Siyasi iradenin bu noktadaki ``samimiyetine`` inanmak istediklerini ifade eden Akyıldız, iktidarın bu beyanlarına rağmen bunu teyit eden bir tavır sergilemediğini, kendilerinin de Emek Platformu olarak ortak bir eylem kararı alamadıklarını bildirdi. Emek Platformu`nun bazı üyelerinin eylemlerini sürdüreceğini kaydeden Akyıldız, Türkiye Kamu-Sen`in bu eylemlerin içinde olmayacağını belirtti. Özellikle ``idarenin bütünlüğü`` ilkesinin ve ``idari vesayet denetiminin`` bir cümle olarak yasada yer almasını isteyen Akyıldız, Türkiye Kamu-Sen olarak devletin üniter yapısının zedelenebileceği endişesini taşıdıklarını ifade etti. Bu konudaki kaygılarını Cumhurbaşkanı Sezer`le paylaştıklarını bildiren Akyıldız, Sezer`den ``çok açık bir ifadeyle`` Cumhurbaşkanlığı yetkilerinin sonuna kadar kullanılması talebini ilettiklerini söyledi. Akyıldız, Cumhurbaşkanı Sezer`in kendilerini dinlediğini ve konuyu dikkatle takip ettiğini ifade ettiğini belirtti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu da, Köşk`teki kabulün ardından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Sezer`e Kamu Yönetiminin Temel İlkeleri Yasa Tasarısı ve 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Yasası`na ilişkin görüşlerini aktardıklarını bildirdi. Aksu sendika olarak hazırladıkları Ar-Ge çalışmalarını da Sezer`e takdim ettiklerini belirtti.

DENETDE Başkanı Atılay Ergüven ise Sezer ile yaptıkları görüşmede özellikle kamu yönetimi yasa tasarısında denetim ve teftiş sisteminin ilişkin düzenlemeler konusunda kaygılarını ilettiklerini belirtti. Tasarıda teftiş sisteminin tasfiye edildiğine dikkat çeken Ergüven, Türkiye`nin en önemli sorunu olan yolsuzluğun önüne geçmenin imkansızlaşacağını kaydetti. Ergüven, ``Geçtiğimiz dönemlerde bir yolsuzluk furyası yaşandı. Son dönem seçim kampanyalarının ana temamaları haline geldi. Hatta soruşturma komisyonu kurulması kararlaştırdı. Yolsuzluk Türkiye`nin önemli bir sıkıntısı bunu önleme görevi olan teftiş ve denetim birimleri ise tasarıyla tasfiye ediliyor`` dedi.

Ergüven ayrıca Cumhurbaşkanı Sezer`i 30 Nisan 2004 tarihinde ``Denetim Haftası`` nedeniyle düzenlenecek törene davet ettiklerini ifade etti.
Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber