Isparta Devlet Hastanesi SMS yoluyla randevu sistemine geçiyor

Haber Giriş : 31 Ağustos 2006 18:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Isparta Devlet Hastanesi kırsal bölgelerde bulunanlara kolaylık sağlamak amacıyla SMS (kısa mesaj) yoluyla randevu alma sistemine geçiyor. Pazartesi gününden itibaren hizmete girecek olan sistem sayesinde hastanelerdeki kuyruk karmaşasının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Kırsal kesimde bulunan vatandaşlar Turkcell numaralarından 3443 numaralı hatta mesaj atarak 1 gün önceden randevularını alabilecek. Uzun süredir konu hakkında çalıştıklarını belirten Isparta Devlet Hastanesi Başhekimi Erdoğan Sevük, uygulamanın birçok kolaylık sağlayacağını ifade etti. İlçe ve köylerden randevu almak için gelen hastaların mağdur olduğunu dile getiren Sevük, kimsenin ortada kalmaması için bu uygulamaya geçtiklerini aktardı.

Hastane polikliniklerinin yüzde 20'lik kısmını SMS yoluyla randevu alacak hastalar için ayrıldı. Hasta öncelikle mesajı gönderirken 3222 yazıp bir boşluk bırakacak ve kimlik numarasını yazacak. Ardından da muayene olacağı bölümü yazıp 3443'e kısa mesaj olarak gönderecek. Mesaja kısa bir süre içerisinde otomatik olarak cevap gelecek ve hastaya randevu günü ve saati açıklanacak. Hastalar özellikle yoğun olan poliklinikler için bu hizmeti görecek. Dahiliye, Üroloji, Nöroloji, Kulak Burun Boğaz, Beyin Cerrahi, Genel Cerrahi, Fizik, Göz, Ortopedi, Göğüs, İntaniye ve Cildiye alanlarında görecekleri tedavileri yaptırmak için SMS yoluyla randevu alınabilecek.

Hizmetin tanıtılması için 3 bin afiş hazırladıklarını anlatan Sevük, köylere ve muhtarlıklara bu afişleri ulaştıracaklarını söyledi. Sevük, ayrıca Telsim ve Avea ile de anlaşma sağlayarak bu GSM hatlarının abonelerine de aynı hizmeti ulaştıracaklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber