Başbakan Erdoğan'ın vefası

Haber Giriş : 31 Ağustos 2006 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Başkanlığı döneminde hayatını kaybeden itfaiye erinin ailesine 'yanınızda olacağım' diyen Başbakan Erdoğan, sözünü unutmadı

İtfaiye erleri İbrahim Koray ve Celil Dağ... Bu isimleri aileleri ve çalışma arkadaşlarından başka hatırlayan var mıdır? Peki Tuzla Tersanesi'nde yanan TPAO isimli tankeri söndürmek isterken alev topuna dönen iki itfaiye erinin fotoğrafını hatırlayanınız? İşte o fotoğrafın üzerinden 9 yıl geçti... Onulmaz acılarla geride kalan aileler yeni yaşamlar kurdu, çocuklar büyüdü... Bir süre verilen sözlerin yerine getirilmesini beklediler, sonra onlar da unuttu. Ta ki dönemin Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşini yanına alıp Başbakan olarak evlerini kapısını çalıncaya kadar.

İZİNDEN DÖNMÜŞTÜ 1997 yılında Tuzla Tersanesi'nde TPAO isimli bir tankerde çıkan yangın üzerine bölgedeki tüm itfaiye birimleri alarma geçirildi. Yola çıkan arabalardan biri iki kahramanı taşıyordu. Gökyüzünü kızıla çeviren alevlere gecikmeden müdahale etti itfaiye ekipleri ancak tanker yakıt doluydu ve alevler giderek yükseliyordu. Yıllık izninden yeni dönen İbrahim Koray ve izinli olmasına rağmen yangını duyup görevinin başına koşan Celil Dağ, çıktıkları TPAO tankerinin üzerinde aniden yaşanan patlama ile birer alev topuna dönüştü. Ağır yaralı olarak kurtarılan iki itfaiyecinin hayat mücadelesi kısa sürdü. Arkalarında pek çok soru işareti bıraktılar. Türkiye itfaiyecilerin naylon giysilerle alevlere atıldığı gerçeğini iki itfaiye erinin ölümüyle öğrendi.

BİZİ UNUTMAMIŞ Üç çocuğuna hem anne hem baba olan acılı eş Aynur Koray "İlk zamanlar çok zorluk çektik. Çocuklarımı nasıl okutacağım, nasıl büyüteceğim. diye kahrolup durdum. Ancak 3-4 ay içinde Büyükşehir eşimin maaşını bize bağladı. Her zaman arkamızda oldular. İsmail 13 yaşında, büyük kızım Yasemin 17 yaşında liseyi bitirdi. Küçük kızım Meryem 14 yaşında Pendik Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne başlayacak" dedi. Eşi Emine Erdoğan'la birlikte Başbakan Erdoğan'ın evlerine gelerek kendilerini ziyaret ettiğini ifade eden Koray, "Sağolsun, bize manevi destek oldu. Başbakanken bizi unutmamış olması yüreğimize su serpti" diye. konuştu.

İsmail babasının yolundan gidecek

BABASI İbrahim Koray'ı kaybettiğinde 4 yaşında olan oğlu İsmail Koray, bugün 13 yaşında bir genç... İsmail karar vermiş... Büyüdüğünde babası gibi itfaiye eri olmak istiyor. Hayatlarını değiştiren o günü hayal meyal hatırlıyor. Babasını da. Babasının televizyondaki görüntülerini hatırlıyor ama... İsmail, "O günü hayal meyal hatırlıyorum. Hepimiz toplaşmış televizyon başında yangını izliyorduk. Orada gördüğümün babam olduğunu çok sonra öğrendim. Aradan yıllar geçti. Arkadaşlarım doktor, subay, avukat olmak isterken ben babam gibi itfaiyeci olmak istiyorum. Babam işini iyi yapan bir itfaiyeciymiş, ben de onun gibi olacağım" diyor.

Dava 8 yıl sonra bitti

FACİANIN ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na ve TPAO'ya dava açan Koray ailesi 8 yıl sonra 2005'te davayı kazandı. Aynur Koray, maddi manevi 300 milyar Türk Lirası kazandı. Kendisine verilen daire sözünün tutulmaması üzerine 300 milyar lirayı çocuklarının hayatlarını garanti altına alacak şekilde değerlendirdi. Bir daire, bir araba aldı...

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber