Bacanak doktorlara 'rant sağladı' iddiası

Haber Giriş : 01 Eylül 2006 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski muhasebecinin silahlı saldırısında biri ölen biri de yaralanan bacanak başhekimlerin, devlet kurumlarında görevli olmalarına rağmen, özel hastane ve medikal şirket kurdukları iddia edildi.

Özel Huzur Kadın ve Doğum Hastanesi'nin yönetim kurulu toplantısında eski muhasebeci Abdullah Cem tarafından silahla vurulan bacanak doktorlar Harun Karabıçak ve Özgür Yiğit hakkında devlet kurumlarında görevli olmalarına rağmen özel hastane ve medikal şirket kurdukları iddiaları ortaya atıldı. Doktor eşi irtica soruşturmasına uğrayan Özgür Yiğit'in, medikal şirketlerden rant sağlamaktan halen yargılandığı ve daha önce 'Çamur' olan soyadını Yiğit diye değiştirdiği de ileri sürüldü.

GİZLİ ORTAK

Huzur Kadın ve Doğum Hastanesi'nde işten çıkarılan muhasebeci Abdullah Cem, altıncı kattaki yönetim kurulu toplantısını silahla basmış, başhekim Harun Karabıçak'ı öldürürken, bacanağı Özgür Yiğit'i de kasığından yaralamıştı. Bacanakların vurulmasından sonra ilginç iddialar ortaya atıldı. İddialara göre; ölenBaşhekim Harun Karabıçak, Küçükçekmece Sağlık Grup Başkanlığı'nda görevli olmasına rağmen Huzur Hastanesi'nin resmen ortağı. Saldırıdan kasığından yaralı kurtulan Opr. Dr. Özgür Yiğit ise İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi olmasına karşın aynı özel hastanenin gizli ortağı.

HALEN YARGILANIYOR

Doktor bacanaklar, yasal olarak özel iş yapmamaları gerekirken özel hastane ve medikal şirketler işlettiler. Daha önceki dönemde bacanakların bu çalışmaları basına yansıyınca Özgür Yiğit, hisselerini devrederken, bacanağı Harun Karabıçak ise sürdürmeye devam etti. Özgür Yiğit hakkında Haseki Kulak Burun Boğaz Servisi'nde çalışırken kulağı duymayan onlarca hastaya 2 işitme cihazı birden aldırdığı suçlamaları da var. Yiğit, medikal firmalardan rant sağlamak ve Emekli Sandığı'nı zararauğratmaktan halen İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde halen yargılanıyor. Aynı suçlamalara uğrayan Haydarpaşa Numune Hastanesi Kulak Burun Boğaz servisinde görevli doktor Ramadan Terzi, Sağlık Bakanı Osman Durmuş döneminde Afyon'daki bir devlet hastanesine tayin edilirken Opr. Dr. Özgür Yiğit Şişli Etfal Hastanesi'ne Başhekim Muavini olarak atandı. Şişli Etfal'de yaklaşık 2 yıl görev yapan Özgür Yiğit AKP döneminde ise İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başhekim oldu. Opr. Dr. Özgür Yiğit'in daha önce soyadının Çamur olduğu, olaylardan başı ağrıyınca mahkeme kararıyla Yiğit olarak değiştirdiği de iddia edildi. Saldırıda ölen Karabıçak, dün Fatih Camisi'nde kılınan namazdan sonra toprağa verildi.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber