Memur sendikaları eylemde uzlaşamadı

Haber Giriş : 01 Eylül 2006 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlarla hükümet arasında süren toplu görüşmelerden sonuç alınamayınca meydana inme mesajları veren sendikalar, bu konuda fikir ayrılığına düştü. Kamu-Sen, eylemlere başlamadan önce Uzlaştırma Kurulu''nun raporunu bekleme kararında. Sendika, hükümetle tekrar masaya oturabileceği mesajını da veriyor.

MEYDANLAR ISINACAK

Hükümette, mali konular dışındaki taleplerin karşılanması konusunda bir kararlılık gördüklerini ve bunu uzlaşma yolunda bir zemin olarak değerlendirdiklerini dile getiren Kamu Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Sıhhiye mitinginin bir başlangıç olduğunu vurgulayarak, "alanlar bundan sonra ısınacak" dedi. Akyıldız, geçen yılki görüşmeler sonunda en düşük dereceli memur maaşına yüzde 19,9, ortalama memur maaşına ise yüzde 13 oranında artış yapıldığını söyledi. Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, "Yapacağımız eylemlerin şekli baş ağrıtıcı eylemlerdir. Onun zamanını, yerini ve şeklini açıklamak şu anda hükümet için var olan uzlaşma zemini imkanı varken bunun önüne engel çekmek olacaktır. Türkiye Kamu-Sen, eylemin yeri ve zamanı konusunda kararsızlık yaşamamaktadır. Ancak bunları şimdi açıklayarak uzlaşma zemini ve imkanını zorlamak bizim düşüncemizin dışında olan bir konudur" diye konuştu.

MEMUR-SEN KİTLESEL EYLEM DÜŞÜNMÜYOR

Memur-Sen cephesi ise temkinli. Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin''in uyarısını dinleyen sendika, yapılacak eylemlerin kanun dışına çıkmayacağını vurguluyor. Bu anlamda siyah kurdele, basın açıklamaları gibi yöntemler izleyecek olan Memur-Sen, kitlesel bir eylem düşünmüyor.

KESK ise ilk olarak tüm illeri gezerek burada kamuoyu oluşturma stratejisi izleyecek. KESK, bütçenin görüşüleceği Kasım ve Aralık aylarında greve gitmeyi planlıyor.

UYUŞMAZLIK ZAPTI HAZIRLANIYOR

Bu arada Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin''in talimatıyla Devlet Personel Başkanlığı toplu görüşmelere ilişkin bir uyuşmazlık zaptı hazırlıyor. Bu metnin taraflara ulaştırılması ve imzalanması sonrasında Memur-Sen ve Kamu-Sen''in bu uyuşmazlık zaptıyla birlikte Uzlaştırma Kurulu''na başvurması bekleniyor.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber