Davutoğlu-Kılıçdaroğlu görüşmesi sona erdi

Koalisyon görüşmeleri bugün resmen başladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu ilk ziyaretini CHP'ye yaptı. Saat 14.15'te başlayan görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Temmuz 2015 15:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Davutoğlu-Kılıçdaroğlu görüşmesi sona erdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hükümet kurmakla görevlendirdiği AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesi sona erdi.

CHP Genel Merkezi'ndeki görüşme yaklaşık 1 saat 30 dakika sürdü.

Koalisyon görüşmelerinde Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti İstanbul Milletvekili Ayşe Nur Bahçekapılı ve Ankara Milletvekili Mücahit Arslan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ise Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç, Selin Sayek Böke ve Faik Öztrak, İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ve Kılıçdaroğlu'nun danışmanlarından Rasim Bölücek eşlik etti.

Görüşmenin ardından, Davutoğlu ve beraberindeki heyet CHP Genel Merkez binasından ayrıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak tarafından uğurlanan Davutoğlu'nun AK Parti Genel Merkez binasında basın toplantısı yapması bekleniyor.

Öte yandan, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç'un da koalisyon görüşmelerine ilişkin bir açıklama yapacağı bildirildi.


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ömer Çelik, Numan Kurtulmuş, Cevdet Yılmaz ve Ayşenur Bahçekapılı'dan oluşan AK Parti heyeti koalisyon görüşmesi yapmak üzere, CHP Genel Merkezi'ne geldi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Merkezi'ne sivil plakalı bir araçla geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu merdivenlerde karşıladı.

Davutoğlu CHP 'nin merdivenlerini çıkarken gazetecilere tebessüm ederek el salladı.

Görüşmenin saat 14:00'te başlaması gerekiyordu. Ak Parti heyeti 12 dakikalık gecikmeyle CHP Genel Merkezi'ne geldi. Görüşmenin ardından Başbakan Davutoğlu'nun açıklama yapması bekleniyor.

Davutoğlu'nun CHP Genel Merkezi'ne girişinin ardından parti genel merkezine poşetler içinde pastane ürünleri geldi.

CHP Genel Merkezi'nin 12'nci katında, basına kapalı gerçekleşen görüşme, 14.15'te başladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na görüşmede, CHP Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç, Selin Sayek Böke ve Faik Öztrak ile İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi eşlik ediyor.

AK Parti heyetinin, CHP Genel Merkezi'ne, gümüş tepsi içerisinde kandil simidi ve çikolata getirdikleri öğrenildi.

5+1 FORMÜLÜ

Görüşmede 5+1 formülü uygulandı. Yani bir genel başkan, 5 kurmay bu görüşmede yer aldı.

AK Parti heyetinde Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve AK Parti İstanbul Milletvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'nın olacağı açıklanmıştı.

Heyette, AK Parti Ankara Milletvekili Mücahit Arslan da yer aldı. Arslan, heyette yer alacak isimler duyurulduğunda listede yer almıyordu.

KANDİL SİMİDİ VE ÇİKOLATA

Bu arada, AK Parti heyetinin, CHP Genel Merkezi'ne, gümüş tepsi içerisinde kandil simidi ve çikolata getirdikleri öğrenildi.

AÇIKLAMALAR GENEL MERKEZ'DE

Davutoğlu'nun, görüşmenin ardından AK Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı yapması bekleniyor.

Davutoğlu'nun açıklamasının ardından CHP Sözcüsü Haluk Koç da açıklama yapacak.

-16 yıl sonra bir ilk gerçekleşiyor-

Türkiye'de, 16 yıl sonra ilk defa hükümet kurulması için koalisyon görüşmeleri gerçekleştiriliyor.

18 Nisan 1999 genel seçimlerinde, 1. parti olarak çıkan DSP'nin tek başına hükümet kuracak çoğunluğa sahip olamaması, koalisyon kurma zorunluluğunu ortaya çıkarmıştı.

Seçimlerde, 136 milletvekiliyle en fazla vekil çıkaran DSP'nin Genel Başkanı Bülent Ecevit, 3 Mayıs 1999'da cumhurbaşkanından hükümeti kurma görevini aldıktan sonra, 129 milletvekili çıkaran MHP ve 86 milletvekiline sahip olan ANAP ile görüşmelerde bulunmuştu. 28 Mayıs 1999 tarihinde imzalanan koalisyon protokolü sonrasında kurulan 57. Hükümet, 9 Haziran 1999 tarihinde TBMM'den güvenoyu almıştı.

Davutoğlu, daha önce de Dışişleri Bakanlığı döneminde, CHP Genel Merkezi'ne gelerek Kılıçdaroğlu ile görüşmüştü.

YARIN MHP, ÇARŞAMBA HDP

Davutoğlu yarın MHP'ye, çarşamba günü de HDP'ye gidecek. İlk tur görüşmelerinde nabız yoklamaları yapılması öngörülüyor.

Ayrıntılar geliyor...

AK Parti-CHP koalisyon heyetleri belli oldu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber