Destek verilirse, dünyanın en büyük hayvan hastanesi Burdur'da kurulacak

Haber Giriş : 01 Eylül 2006 19:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nin ilerleyen yıllarda geliştirilerek hayvan hastanesine dönüştürülmesi planlanıyor. Rektör Metin Lütfi Baydar, "Ancak bunun için bize büyük destek verilmesi gerekiyor." dedi.

Yeni açılan 15 üniversite arasında yer alan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin senato ve yönetim kurulu toplantıları yapılarak, temel yönetim organları belirlendi. Toplantıdan sonraki ilk açıklamasını yapan Kurucu Rektör Metin Lütfi Baydar, aldıkları bazı önemli kararları açıkladı. Üniversitenin kanununda bulunan ancak halen açık olmayan fen edebiyat fakültesi, sosyal bilimler enstitüsü, fen bilimleri enstitüsü ve sağlık bilimleri enstitüsü açılması konusunda önemli kararlar aldıklarını söyleyen Baydar, bunların kabulü için Yüksek Öğretim Kurumu'e (YÖK) onay yazısı yazdıklarını bildirdi. Onayın çıkması halinde bu fakülte ve enstitülerin resmen kurulabileceğini açıklayan Baydar, binaların yapımı için desteğe ihtiyaç duyduklarını kaydetti.

Eskiden Akdeniz Üniversitesi'ne bağlı olarak hizmet veren Burdur Veterinerlik Fakültesi'nin bulunduğu binaları beğenmeyen Rektör Baydar, burayı alanında Türkiye birincisi yapmaya çalışacaklarını aktardı. Burdur'un temel geçim kaynağını hayvancılığın oluşturduğuna dikkat çeken Baydar, "Dünyadaki tüm hayvan hastanelerini araştırmaya başladık. Bu araştırma bittiğinde bize destek de verilmesi halinde dünyanın en iyi hayvan hastanesini Burdur'da kuracağız. Bu desteği alabilmek için siyasilerimiz ile birlikte Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ile görüşme yapacağız. Umarız aradığımız desteği buluruz." diye konuştu.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde geçici olarak görev yaptığını hatırlatan Metin Lütfi Baydar, ancak Burdur için elinden gelen gayreti göstereceğinin altını çizdi.

Yüksek ev kiraları yüzünden bazı şikâyetler aldıklarını ve yüzden öğrenciler ile karşı karşıya geldiklerini dile getiren Baydar, konut sahiplerini vicdanlı olmaya davet etti. Üniversite öğrencilerinin kent ekonomisinin gelişmesi açısından mutlaka önemli rol oynadığını ancak kimsenin ev kiralarını yüksek oranda tutmaya hakkı bulunmadığını vurgulayan Baydar ev sahiplerine seslenerek, "Günümüzde hemen hemen herkesin çocuğu başka bir ilde üniversite okuyor. Kendi çocuğunuza yapılmasını istemediğinizi başkalarının çocuğuna yapmayın. Evin değerinden yüksek fiyat verip, öğrenciyi sıkıntılar içinde okumaya mecbur etmeyin." dedi.

Bu arada yeni üniversitenin amblemi de belli oldu. Amblem Burdur Gölü'nün mavisi ile Türk Bayrağı'nın kırmızı renklerinden oluşuyor. Amblemi güzelleştiren kuyruğu hilal şeklindeki flamingo, Burdurlu basın mensupları tarafından çok beğenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber