Fen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi ve Anadolu Liselerine Öğretmen Atamalarına ilişkin genelge

Haber Giriş : 02 Eylül 2006 00:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sayı : B.08.0.PGM.0.23.09.03/70967 Konu : Fen Lisesi, Sosyal Bilimler
Lisesi ve Anadolu Liselerine Öğretmen atamaları.

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Personel Genel Müdürlüğü
01/09/2006 GÜNLÜDÜR
???????..VALİLİĞİNE (İl Millî Eğitim Müdürlüğü)

İlgi : a) 04/03/2006 tarihli ve 26098 sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan ?Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği.?
b) 10/01/1999 gün ve 23579 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ?Millî Eğitim Bakanlığı Fen Liseleri Yönetmeliği? ve 31/03/2004 gün ve 25419 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ?Millî Eğitim Bakanlığı Fen Liseleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik?.
c) 25/05/2005 gün ve 25472 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ?Millî Eğitim Bakanlığı Sosyal Bilimler Liseleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik.?
d) Aralık 1999 tarihli ve 2507 sayılı Tebliğler Dergisi'nde yayımlanan ?Millî Eğitim Bakanlığı Anadolu Liseleri Öğretmenlerinin Seçimi ve Atamalarına İlişkin Yönetmelik?, Temmuz 2006 tarihli ve 2586 sayılı Tebliğler Dergisi'nde yayımlanan ? Millî Eğitim Bakanlığı Anadolu Liseleri Öğretmenlerinin Seçimi ve Atamalarına İlişkin Yönetmeliğine Geçici Madde Eklenmesine Dair Yönetmelik.?
e) 10/08/1999 gün ve 23782 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanan ?Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelik.?

2006-2007 eğitim-öğretim yılında, Bakanlığımıza bağlı Fen, Sosyal Bilimler Lisesi ve Anadolu Liselerinin öğretmen ihtiyacını karşılamak amacıyla, ilgi (a,b,c,d,e) Yönetmeliklere göre sınavda başarılı olan adayların 05-06-07 Eylül 2006 tarihlerinde http://ilsis.meb.gov.tr internet adresinden başvuruları alınacaktır.

Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi öğretmenliği sınavı dışında Anadolu Lisesi sınavına da katılan adayların başvuruları aynı tarihte kabul edileceğinden; bu adaylar her iki grupta bulunan eğitim kurumlarından tercihte bulunabilecektir. Ancak, öncelikle Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi atamaları sonuçlandırılacak ve ataması yapılanların Anadolu Lisesi tercihleri işlem dışında kalacaktır. Anadolu Liseleri öğretmenliği sınavına katılan adaylar görev yaptıkları il dahilindeki okulları tercih edecektir.

Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi öğretmenliği sınavında başarılı olan adaylar görevli bulundukları il ve il dışından da okul tercihinde bulunabileceklerdir. Ancak, ilgi (a) Yönetmeliğin 24'üncü maddesine göre zorunlu hizmete tabi olan adaylar görev yaptığı il'den ya da 2'inci ve 3'üncü hizmet bölgesi illerden tercihte bulunabilecektir.
Sınav puanlarının eşitliği durumundaki atamalarda; ilgi (a) Yönetmeliğin 20'nci maddesinin 1'inci ve 10'uncu fıkra hükümleri dikkate alınacaktır.

Atamaları yapılan adaylar, tebliğ işlemi sonucunda en geç 15 gün içerisinde yeni görev yerlerine başlayacaklardır. İlgi (a) Yönetmeliğin 23'üncü maddesinde belirtilen özürlerden birinin atama tarihinden sonra ortaya çıkması halinde iptal ya da yer değişikliği talepleri değerlendirmeye alınabilecektir.

Ataması her ne sebeple olursa olsun iptal edilen adayın tekrar atanma hakkı bulunmayacaktır.

Anadolu Güzel Sanatlar Liselerinin Resim-İş/ Resim/Görsel Sanatlar ve Müzik öğretmenliği için Seçme Sınavı'na katılan adaylar Uygulama Sınavı'na alınacak olup, başarılı olanlara sınav sonrasında ilgili açıklama http://personel.meb.gov.tr internet adresinde yapılacak ve tercihleri daha sonra alınacaktır.

İliniz anılan okulların öğretmen ihtiyacının zamanında ve sağlıklı bir şeklide giderilebilmesi için, norm kadro sayılarının ve değişikliklerinin güncellenmesi, halen görev yeri değiştirilmiş olan öğretmenlerin ivedilikle göreve başlatılma ve ayrılma işlemlerinin tercihler öncesinde Valiliğinizce sonuçlandırılması gerekmektedir.
Gereğini rica ederim.

Remzi KAYA
Bakana. Genel Müdür

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber