Liselere de e-kayıt geliyor

Haber Giriş : 02 Eylül 2006 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Çelik, ilköğretimde pilot olarak uygulanan e-kayıt sistemini liselerde de devreye sokmayı planladıklarını açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, pilot illerde ilköğretimde başlatılan e-kayıt uygulamasını, genel lise öğrencileri için de devreye sokmayı planladıklarını açıkladı.
Bakanlık, okullardaki yığılmayı ve zorla bağışı engellemek için bu yıl beş ilde (İzmir, İstanbul, Ankara, Eskişehir ve Adana) ilköğretim okullarında e-kayıt uygulaması başlatmıştı. Ama verilen sürede çocukların sadece yüzde 20'sinin kayıt yaptırabildiği ve 300 bin öğrencinin 35 bininin sahte adres bilgileriyle kayıt olduğuortaya çıkınca kayıt süreleri uzatılmıştı.

Şiddete karşı kitap ciltleri

Bakan Çelik, işitme, görme gibi özrü olan öğrencilere yönelik özel eğitim kurumları için de yeni bir düzenlemeye gittiklerini söyledi: "Bu okulların hem sayısı hem de öğrencisi az. Kaynak israfını önlemek ve her türden özre sahip çocuğa hizmet verebilmek için öğretmen atamalarını yapıp bu okulları birleştireceğiz."

Çelik, okullarda şiddete karşı UNICEF'le kitap ciltleri hazırladıklarını belirterek, "Bu yıl ilk kez ücretsiz dağıttığımız ders kitaplarının yanında öğrencilerimize cilt kapağı da dağıtacağız

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber