Çelik: Fabrika ayarı dedikleri ayarların partisiyiz

"Fabrika ayarı dedikleri ayarların partisiyiz. Nasıl kurulmuşsak, hükmi şahsiyetimiz aynı çizgide devam ediyor. Bu fabrika ayarlarına uymayan varsa tabii ki onun AK Parti hükmi şahsiyeti diye bir bağı olamaz ama biz ayarlarımıza, çıkış noktamıza bağlı bir şekilde bugünlere geldik, bundan sonra da aynı heyecanla devam edeceğiz"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2015 18:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çelik: Fabrika ayarı dedikleri ayarların partisiyiz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, koalisyon görüşmelerine ilişkin, "Çalışmalarda AK Parti'nin çizgisi belli. Millet diyor ki 'Koalisyon, bir hükümet kurun.' İlk günden itibaren sizlerin vermiş olduğu bu talimatı okuyan bir AK Parti var ama öyle bir muhalefet yok. Her gün farklı şeyler söyleyen, daldan dala konan yaklaşımlar içinde bir muhalefet anlayışı var. İşte bu noktada sağlıklı çizgimizi devam ettireceğiz" dedi.

Çelik, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da katılımıyla Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde AK Parti İl Başkanlığınca düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, 'güç bende', diyenlere, oyun içinde oyun kuranlara, mazlumları ezmekten zevk alanlara, kendilerinin bir canlarını yüz binlerce Müslüman canından kıymetli görenlere, kendilerini aslan zannedip mazlumları karınca misali ezenlere bu bayram dolayısıyla bir şeyler söylenmesi gerektiğini belirtti.

Dünyanın her tarafında, özellikle İslam coğrafyasında bu mazlumların ahlarının yeryüzünü kaplamakla kalmadığını, gökyüzünü, bütün kainatı kapladığını dile getiren Çelik, şöyle devam etti:

"İnanıyorum bu kadar ah, bu kadar mazlumların bu sefalet, bu perişan durumu ve bunu oluşturanlar, unutmayın ağaçların 'arkamda zalimler var', taşların 'arkamda zalimler var' diyeceği gün uzak değildir, çok yakındır. Böbürlenmeyin, kendinizi aslan postuna bürünmüş bir dev gibi görmeye çalışmayın çünkü dünyanın her yerinde karıncalar birleşiyor. Karıncalar ittifak yapmış durumda. Karıncalar ayağa kalkmış durumda ve Allah'ın izniyle bu karıncaların birlikteliği, o 'yenilmez' denilen aslanın postunu delecek. Buna kalbim gibi inanıyorum. Mazlumların uyanışını çekemeyenler, ülke ülke bu uyanışı batırmaya çalışanlar buna dün muvaffak olamadı, Allah'ın izniyle gelecek dönemde de muvaffak olamayacaklar. Uzun yıllar, dünyada ve bölgede yaşanan zulümlere karşı bir duyarlı, yiğit sesin yükselmesini bekledik. Çok şükür bu ses son yıllarda özellikle son 20 yılda gün yüzüne çıkmaya başladı. Bu ses, Türkiye'den yükselmeye başlayınca bu sesi kesmek ve bertaraf etmek için 20 yıldır olmadık, akla gelmedik taktikler denendi ve çeşitli metotlar ortaya konuldu ama ne yaparlarsa yapsınlar, bireysel anlamda, lokal anlamda bu hak mücadeleleri ve bu anlamdaki söylemler devam ederken özellikle son 20 yıl içinde bir yiğit ses çıktı, milletine tercüman oldu. Yüzde 20 ile başladı ve bütün uğraşılara, engellemelere rağmen, saf dışı bırakmalara rağmen Allah'a şükür milletimizin feraseti neticesinde yüzde 52 ile cumhurbaşkanlığı köşküne sizler tarafından oturtuldu."

- "Unutmayalım, amaç itibarsızlaştırmak"

Çelik, milleti saf dışı bırakmak için dün mücadele verenlerin bugün bundan vazgeçmediğini, bugün itibarsızlaştırma, karizmaya çizgi çekme ve olmadık iftira kampanyalarıyla imaj bozma gayreti içinde bulunduklarını ve olmadık yolları denediklerini anlattı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile ilgili tartışmalara değinen Çelik, şöyle konuştu:

"Dillerine dolamışlar 'saray, saray' diye. 8 yıldır bakanlık yapıyorum. Devletin yetkilileri Türkiye'ye geldiği zaman karşıladığımız yer neresiydi biliyor musunuz? Dubalar kalkıyor, trafik yolu kapatılıyor, halılar seriliyor ve devlet adamları orada karşılanıyor. Aynen böyle. Yani trafiğin aktığı yol kapatılıyor ve orada resmi tören yapılıyor. 2015 Türkiyesinde olacak şey midir Allah aşkına? Neyi konuşuyorsunuz siz? Kim, neyi konuşuyor? Baktılar ki bu ihtiyaç, şimdi de sarayda utanmadan sıkılmadan bardak, tabak, çatal, kaşık, klozete varıncaya kadar işi bayağılaştırdılar, adileştirdiler. Amaç nedir amaç? Unutmayalım, amaç itibarsızlaştırmak. Amaç, karizmayı çizme konusunda atılan adımlardır diye bunları değerlendirmeniz gerekiyor. İtibarsızlaştırmak ve karizmayı çizme konusunda atılan adımlar sadece bir konuyla ilgili değil, birçok alanda var. 'Teröre, terör örgütlerine destek veren, Türkiye imiş'. Böyle bir bilgi, böyle bir delil var mı? Türkiye öteden beri terörle mücadele eden ve bu konuda dünya ülkeleriyle bir ve beraber olma konusunda her türlü adımı atmaya hazır bir ülkeyken neden gündeme getiriyorsunuz bunu? Amaç, dünyada itibarımızı bozmak."

Bakan Çelik, Türkiye'nin bugün yaşadığı süreci herkesin çok dikkatle izlemesi gerektiğini vurguladı.

Suriye'nin kuzeyindeki gelişmeleri anımsatan Çelik, "Kobani düştü düşecek. Ya arkadaşlar Sayın Cumhurbaşkanımız, 'Ey koalisyon güçleri, havadan bombardıman yaparak siz Ortadoğu'daki sorunu çözemezsiniz, sorunun çözüm yolu bu değil, yanlış yoldasınız. Böyle yapa yapa terörü azdırdınız' demişti. Bu kafayla giderseniz daha da artacak. Bu girişimleri seçimde de kullandılar" diye konuştu.

Çelik, "Biz neyiz?", "Biz nerede olmalıyız?" sorusunun son derece önemli olduğuna işaret etti.

- "Tepeden bakmak bizim işimiz değil"

AK Parti'nin demokrasi, insan hakları, özellikle milli irade, milletin milli ve manevi değerleri çerçevesinde kurulmuş muhafazakar bir parti olduğunu belirten Çelik, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Vatandaşlarla yürüdük biz. Kimsesizlerin kimi olduk biz. Şimdi tevazu bizim işimiz. Tepeden bakmak bizim işimiz değil. Milletin derdiyle dertlenmek bizim işimiz. Nerede bir mağdur, mazlum varsa koluna girmek ve onunla beraber yürümek bizim işimiz. Topyekun milleti ayağa kaldırmak bizim işimiz. Bu konularda ayarın bozulmaması gerekiyor. Fabrika ayarı dedikleri ayarların partisiyiz. Nasıl kurulmuşsak, hükmi şahsiyetimiz aynı çizgide devam ediyor. Bu fabrika ayarlarına uymayan varsa tabii ki onun AK Parti hükmi şahsiyeti diye bir bağı olamaz ama biz ayarlarımıza, çıkış noktamıza bağlı bir şekilde bugünlere geldik, bundan sonra da aynı heyecanla devam edeceğiz."

Çelik, her şeye, bütün fitne fücura, ithamlara, itibarsızlaştırma çabalarına rağmen AK Parti'nin yüzde 41 oy aldığını, bunun da önemli bir oran olduğunu dile getirdi.

Arkalarındaki iki partiyi topladıklarında ancak bu sayıya ulaşıldığını anlatan Çelik, "Muhalefet, iktidara alternatif demektir. İkisini topluyorsunuz ancak AK Parti yapıyorsa ciddi bir sorunla Türk demokrasisi karşı karşıyadır. Seçim bittiği gece izlediniz mi bilmiyorum, muhalefet liderleri büyük bir sevinç içindeler. Farklı farklı demeçler veriyorlar. Doğrusu biz de anlayamadık. 'Kendileri iktidar mı oldular' diye anlamakta zorluk çektik. Meğer Türkiye'de siyasi istikrar biraz bozulmaya gitmiş, AK Parti tek başına iktidar olamamış diye sevinen bir muhalefet anlayışı var" ifadesini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, bu muhalefetten bir ülke yönetimi çıkmayacağını herkesin gördüğünü söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında 7 Haziran'dan sonra her türlü çalışmanın, görevlendirmelerin yapıldığını ifade eden Çelik, şöyle konuştu:

"Çalışmalarda AK Parti'nin çizgisi belli. Millet diyor ki 'Koalisyon, bir hükümet kurun.' İlk günden itibaren sizlerin vermiş olduğu bu talimatı okuyan bir AK Parti var ama öyle bir muhalefet yok. Her gün farklı şeyler söyleyen, daldan dala konan yaklaşımlar içinde bir muhalefet anlayışı var. İşte bu noktada sağlıklı çizgimizi devam ettireceğiz ve 17 Ağustos'a kadar yani bir buçuk aylık süre içinde bütün partilerle diyaloğumuzu aynı ölçüde, aynı samimiyet içinde sürdüreceğiz ve milletin talebi, milletin ortaya koymuş olduğu bu tablo çerçevesinde bir koalisyonun oluşması gayreti içinde olacağız ama gittiğimizde, gördüğümüzde, konuştuğumuzda söylenen cümleleri siz de ibretle takip ediyorsunuz. 'İktidar ol', olamıyor, 'kurun', kurulamıyor, 'gelin', 'gelmiyorum.' Ey muhalefet, o zaman bekleyin milletin tokadı geliyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber