Eğitim-Bir-Sen: Memura bağlı bulunduğu Bakanlığa göre maaş verilmemeli

Haber Giriş : 02 Eylül 2006 18:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'da Düzenlenen Seminere Katılan Eğitim- Bir- Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Memurların Bağlı Olduğu Bakanlığına Göre Maaş Ve Zam Oranlarının Belirlenmemesi Gerektiğini Söyledi. Gündoğdu, Yük...

Antalya`da düzenlenen seminere katılan Eğitim- Bir- Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, memurların bağlı olduğu bakanlığına göre maaş ve zam oranlarının belirlenmemesi gerektiğini söyledi. Gündoğdu, Yüksek Öğretim Kurumu`nun (YÖK) faaliyetlerinin sona erdirilmesi gerektiğini öne sürdü.

Antalya`da Memur- Sen Konfederasyonu Eğitim- Bir- Sen tarafından düzenlenen ve bir hafta sürecek eğitim seminerine Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ile 500 ilçe sendike başkanı katıldı.

Seminerin ilk gününde basın toplantısı düzenleyerek gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulunan Genel Başkan Gündoğdu, kamu çalışanlarının bir çoğunun sendika üyesi olmamasını eleştirerek, şunları söyledi:

``Kamu çalışanlarından yaklaşık yüzde 50`si herhangibir sendikaya üye değil. Bu nedenle haklarını arayamıyorlar. Örgütlü toplumun, yöneten toplum olduğu unutulmamalıdır. Toplu görüşme masasına yüzlerce madde götürdük. Bunlardan en önemlisi memurlara bağlı olduğu bakanlığına göre maaş ve zam oranı yapılmamalıdır. Milli Eğitim Bakanlığı`na bağlı memurlar bazı memurluklara göre çok daha az maaş alıyorlar. Herkese eşit ücret verilmeli. Ayrıca çocuk, giysi yardımlarında iyileşmeler bekliyoruz.``

YÖK`ün devlet içinde devlet gibi hareket ettiğini söyleyen Gündoğdu, ``Islahını değil, yok edilmesini bekliyoruz. YÖK, bilim üretmek, patent üretmek için çalışmalarda bulunmak yerine devlet içinde devlet gibi tavır takınıp katsayı engeli, başörtüsü engeli gibi çeşitli kararlar verip Türkiye`yi gülünç duruma düşürmektedir`` diye konuştu.

Lübnan`a asker gönderme kararına da tepki gösteren Gündoğdu, ``Bölgeye gidecek Türk askerinin faturası İsrail ve sponsoru ABD`yi sevindirir, Lübnan ve Filistin`i üzerse, birileri bize hesap vermek zorunda kalacak`` yorumunda bulundu.

Milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber