Sanayide çalışanlara doktora programı geliyor!

Hükümet harekete geçti; sanayide çalışanlara özel, yüksek lisans ve doktora programları açılacak. OSB'lerdeki meslek yüksek okulları ve liseleri artırılacak.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 21 Temmuz 2015 10:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sanayide çalışanlara doktora programı geliyor!

Miray ÇİMEN / ANKARA

SANAYİDE 'nitelikli' eleman açığına son. Geçtiğimiz haftalarda yayımlanan Türkiye Sanayi Strateji belgesinde, nitelikli çalışan ihtiyacını karşılamak için bir dizi düzenleme de yer aldı. Bu düzenlemeler şu şekilde:

- Organize Sanayi Bölgeleri'nin (OSB) içerisine meslek yüksek okulları kurulması teşvik edilecek. Meslek liselerinin yaygınlaştırılması sağlanacak.

- Meslek yüksek okulu ve mühendislik eğitimi veren bütün fakültelerdeki öğretim elemanlarına sanayide sektör ile ortak çalışma zorunluluğu getirilecek.

- Temel bilimler ve mühendislik fakülteleri müfredatına Ar-Ge, yenilikçilik sistemi, fikri mülkiyet dersleri konulacak.

BİR DÖNEM İŞYERİ EĞİTİMİ

- Mühendislik fakültelerinde en az 1 dönem işyeri eğitim zorunlu hale getirilecek. Bu şekilde teori ve pratiğin birlikte verilmesi sağlanacak.

- Üniversite mezunları öncelikli olmak üzere, bilişim sektörü gibi ihtiyaç duyulan sektörlerde uluslararası sertifika programları ve kurslar düzenlenecek.

- İş ve eğitim dünyası için gerekli olan ulusal meslek standartları ve yeterlilik sağlanacak.

Eğitimler verilecek

- Üniversitelerin belli bir dalda ihtisaslaşması sağlanacak. İş gücü piyasasında ortaya çıkan ve temininde güçlük çekilen mesleklere ilişkin eğitim kursları düzenlenecek.

- Uygulanan sanayi politikalarının toplumsal etkileri incelenecek. Böylece işgücünün sanayiye yönelmesini sağlayacak önlemler alınacak.

- Çalışanlara yönelik yüksek lisans ve doktora programları açılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber