Ölenlerin çoğu üniversite öğrencisiydi!

Suruç'taki saldırıda ölenlerin çoğu tıp fakültesi, hukuk fakültesi, sosyoloji öğrencisiydi

Haber Giriş : 21 Temmuz 2015 12:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ölenlerin çoğu üniversite öğrencisiydi!

Suruç'taki katliamda hayatanı kaşbedenlerin isimleri açıklandı. Saldırıda 32 kişi hayatını kaybederken genç yaşta hayatlarını kaybeden gençlerin çoğu HDP Lideri Demirtaş'ın dediği gibi, tıp fakültesi, hukuk fakültesi, sosyoloji, psikoloji öğrencisiydi.

YÜKSEKOVALI ÖĞRETMEN

Yüksekovalı İngilizce öğretmeni 28 yaşındaki Süleyman Aksu Suruç'taki patlamada hayatını kaybetti. İlçedeki Şemsettin Onay Anadolu Lisesi'nde İngilizce öğretmenliği yapan Aksu'nun ölümü, büyük bir üzüntüye neden oldu. Otopsi işlemlerini ardından Aksu'nun cenazesinin, ailesi Yüksekova Belediye Eş Başkanı Ruken Yetişkin ve Meya-Der yetkilileri tarafından Gaziantep'ten alınacağı belirtildi. (dha)

'ÖLÜME GÜLÜMSEYEREK GİDENLERDENİZ'

Samsun'dan Kobani'ye gitmek için Sosyalist Gençlik Derneği üyeleri ile birlikte Şanlıurfa'ya gelen Aydan Ezgi Şalcı, Suruç'ta yaşanan bombalı saldırıda hayatını kaybetti.

Bombalı saldırıda ölen Aydan Ezgi Şalcı'nın saldırıdan 1 gün önce Twitter hesabından, "Bizler güneşin çocuklarıyız. Ölüme gülümseyerek gidenleriz. Ne döndürebilir ki bizi, ne korkutabilir ki? Gelin yarını ilmek ilmek biz örelim." mesajını paylaşması yürek burktu. Paylaştığı mesajla Şalcı'nın, ölümünü adeta önceden sezdiği olarak belirtildi. Öte yandan Samsun'dan Aydan Ezgi Şalcı ile birlikte Şanlıurfa Suruç'a gelen Alican Vural'ında yaşanan patlamada hayatını kaybetti.

Suruç'ta ölenlerin kimlikleri belli oldu

HDP'Lİ BAŞKANIN EŞİ VE OĞLU ÖLDÜ

HDP'nin Bursa milletvekili adayı olan Metin Kılıç, Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde canlı bomba saldırısında HDP Parti Meclisi üyesi olan eşi Ferdane Kılıç ile oğlu Nartan Kılıç'ı kaybetti. Kızı Sinem Kılıç da annesi ve kardeşiyle katıldığı basın açıklamasındaki patlamada yaralandı.

Suruç İlçesi'nde dün öğle saatlerinde meydana gelen patlamanın acısı Bursa'ya da düştü. HDP Parti Meclisi üyesi Ferdane Kılıç, oğlu Nartan ve kızı Sinem Kılıç ile birlikte Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'na destek vermek Suruç'a gitmişti. Öğle saatlerinde ilçedeki Amara Kültür Merkezi önündeki basın açıklaması sırasındaki patlamada Ferdane Kılıç ve oğlu Nartan Kılıç yaşamını yitirdi, Sinem Kılıç ise yaralı kurtuldu.

ESKİŞEHİR'DE SAPAN İÇİN YÜRÜYÜŞ

Souruç'taki patlamada Alper Sapan'da hayatını kaybetti. Sapan'ın ölümü üzerine Eskişehir'de yaklaşık 400 kişilik bir grup protesto eylemi düzenledi. Anadolu Üniversitesi öğrensisi Sapan'ın fotoğraflarını taşıdı.

POLİSİN AĞZINA ELİNİ SOKTUĞU CEBRAİL DE ÖLDÜ

ADANA'da geçen yıl 15 Aralık'ta, Kobani'de ölenler için taziye çadırı kurmak isterken polisin müdahalesi sırasında polisin ağzına parmaklarını soktuğu 24 yaşındaki Cebrail Günebakan'ın da Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ndeki patlamada hayatını kaybettiği bildirildi. Aynı saldırıda Suruç'a Adana'dan giden grupta bulunan yunus emre Şen'in de öldüğü belirtildi. Trabzonspor taraftarı 32 yaşındaki Koray Çapoğlu'nun da adı, ESP tarafından ölenler arasında açıklandı.

30 kişinin hayatını kaybettiği Suruç İlçesi'ndeki patlamada ölenlerin bazılarının isimleri Ezilenler'in Sosyalist Partisi'nin (ESP) internet sitesinde yayınlandı. Listede geçen yıl 15 Aralık'ta Adana'daki Kobani'de ölenler için taziye çadırı kurmak isteyenlere yönelik polis müdahalesi sırasında bir polisin ağzına parmaklarını soktuğu DHA muhabirinin çektiği fotoğrafla gündeme gelen Cebrail Günebakan'ın da adı yer aldı. Aynı patlamada Adana'dan Suruç'a giden grupta yer alan Günebakan'ın yanı sıra Yunus Emre Şen'in de hayatını kaybettiği öğrenildi.

TRABZONLU KORAY ÇAPOĞLU SALDIRIDA ÖLDÜ

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde meydana gelen patlamada, Trabzon'un Of İlçesi nüfusuna kayıtlı 32 yaşındaki Koray Çapoğlu'nun da yaşamını yitirdiği iddia edildi. Trabzonspor tutkusuyla da tanınan Koray Çapoğlu, İstanbul'da reklam sektörüne yönelik iş yapan bir matbaada çalışıyordu. Adı ESP tarafından ölenler arasında açıklanan Çapoğlu'nun yaşamını yitirdiğinin ailesine henüz söylenmediği öğrenildi

20 YAŞINDAKİ EZGİ'NİN ÜMRANİYEDEKİ EVİNDE ACI

SURUÇ'taki canlı bomba saldırısında yaşamını yitiren gençlerden 20 yaşındaki Hatice Ezgi Sadet Ümraniye'liydi. Ezgi'nin ölüm haberi ailesinin yaşadığı sokağa ateş düşürdü. Ezgi'nin anne ve babası acı haberi alır almaz kızlarının cenazesi için Gaziantep'e gitti.

"ANNE VE BABASININ ONAYIYLA GİTTİ"

Amcalar ve yakın akrabaların İstanbul'da üzüntülü bekleyişi sürüyor. Görüntü alınmasını istemeyen ve kameraya konuşmayan Hatice Ezgi Sadet'in yakınları," O çok yardımseverdi. Annesinden babasından izin alarak, Kobani'deki çocuklara yardım etmeye gitti. Ona ve arkadaşlarına kıyanları lanetliyoruz " demekle yetindi.

STAJINI ANTİK KENT KAZISINDA YAPTI

Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü'nde okuyan Ezgi, hergün Ümraniye'den Beşiktaş'a okula gidiyordu. Çevresinde güler yüzlü olarak tanınan Ezgi, yakın bir zamanda da Muğla'daki Tlos Antik Kenti kazılarına stajyer olarak katılmıştı.

SON GÖRÜNTÜSÜ

Suruç'a gitmeden önce arkadaşlarıyla birlikte Kadıköy'deki basın açıklamasına katılan Ezgi Sadet son olarak burda kameralar tarafından net olarak görüntülenmişti. Üzerinde Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu yazılı önlük bulunan Ezgi Sadet en önde pankartı tutuyordu.

SURUÇ'TA HAYATINI KAYBEDEN NAZEGÜL POYRAZ 55 YAŞINDA VE 4 ÇOCUK ANNESİYDİ

SURUÇ'ta canlı bomba saldırısında hayatını kaybeden 55 yaşındaki Nazegül Boyraz'ın Maltepe Zümrütevler'deki evinin bulunduğu sokakta da acı hakim. Boyraz'ın eşi ve çocukları cenazeyi almak için Şanlıurfa'ya gitti. Ağabey Rıza Şeker, amca Hıdır Şeker ve akrabası Kadir Boyraz ailenin evinin bulunduğu sokakta taziyeleri kabul ediyor. Boyraz'ın eşi ve çocukları, cenazeyi almak için Şanlıurfa'ya gitti.

CHP'Lİ MECLİS ÜYESİ KIZI DAHİL 4 ÇOCUK ANNESİYDİ

CHP Maltepe Belediyesi Meclis Üyesi Yasemin Boyraz'ın da annesi olan kızkardeşinin 4 çocuk sahibi olduğunu belirten Rıza Şeker, "En son 2 ay önce İstanbul'da görüştük. Benim oraya gittiğinden haberim yoktu. Acı haberi Sivas'ta aldım. Yarım ekmeğini eşiyle dostuyla bölüşen bir yapıdaydı. Neşe dolu bir insandı" dedi.

Almanya'da yaşayan amcası Hıdır Şeker, "Pazar günü saat 14.00 sıralarında bayramlaştık. Hatta 'son gün bayramlaşırılır mı?' diye espri de yaptık. Acı haberi alınca dünyam başıma yakıldı" diye konuştu.

Bir başka akrabası Kadir Boyraz ise "250 adam Kadıköy'den oraya gidiyor. Neden önlem alınmadı. Anlamış değilim" diye konuştu.

KORAY ÇAPOĞLU'NUN SON GÖRÜNTÜLERİ

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde dün bombalı intihar saldırısında ölenlerin arasında yeraldığı belirtilen Koray Çapoğlu birçok eylemde elinde Trabzonspor bayrağı ile görüntülenmişti. Çapoğlu, Çarşı grubuna yargılandıkları davada destek için adliye önüne de gitmişti. Koray Çapoğlu,Validebağ davasında da adliye önünde yeralmıştı. Koray Çapoğlu son olarak ise pazar günü Kadıköy'den Suruç'a hareket ederken kameralara yansımıştı. Çapoğlu'nun elinde yine Trabzonspor bayrağı vardı.

AJANSLAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber