'Kuvvetli sıcak hava dalgası' uyarısı

En yuksek hava sıcaklıklarının Ankara ve İzmir'de 37, Konya ve Kayseri'de 36, İstanbul'da 33, Adana ve Antalya'da 35, Diyarbakır'da 42, Şanlıurfa'da 43 ve Elazığ'da 40 dereceye ulaşması bekleniyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Temmuz 2015 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Kuvvetli sıcak hava dalgası' uyarısı

Ülke genelinde cuma gününden itibaren hava sıcaklıklarında artış yaşanacak. En yuksek hava sıcaklığının Ankara ve İzmir'de 37, Konya ve Kayseri'de 36, İstanbul'da 33, Adana ve Antalya'da 35, Diyarbakır'da 42, Şanlıurfa'da 43 ve Elazığ'da 40 dereceye ulaşması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan sıcaklık değerlendirmesinde Basra alcak basıncının etkisi altında olan Türkiye'de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyrettiği belirtildi. Cuma gunu ve hafta sonunda Karadeniz bölgesinin ic kesimleri ile Anadolu ve Doğu Anadolu bolgelerinde, pazar gununden itibaren ise Marmara bölgesinde hissedilir derecede sıcaklık artışlarının beklendiğine işaret edilen değerlendirmede, iç bölgelerdeki hava sıcaklığı normalin 3 ila 7 derece üzerinde seyredeceği bildirildi.

Değerlendirmeye göre, en yuksek hava sıcaklıklarının Ankara ve İzmir'de 37, Konya ve Kayseri'de 36, İstanbul'da 33, Manisa, Denizli ve Edirne'de 39, Adana ve Antalya'da 35, Karabuk ve Tokat'ta 39, Diyarbakır'da 42, Şanlıurfa'da 43, Elazığ'da 40 ve Erzurum'da 33 dereceye ulaşacağı tahmin ediliyor.

Guney Ege ve Akdeniz kıyı kesiminde rüzgarın yarından itibaren kuzey yönlerden güney yönlere donmesiyle en yuksek hava sıcaklığının 40 dereceden 30 ila 35 derece arasına düşeceği tahmin ediliyor. Ancak güneyli rüzgarlarla deniz üzerinden taşınacak nemle hissedilen sıcaklıkların 40 derece civarında olacağı ön görülüyor.

Değerlendirmede, yuksek hava sıcaklıklarının oluşturabileceği başta sağlık sorunları olmak uzere, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber