Van'da son 5 ayda 17'nci şüpheli ölüm

Van'da şüpheli kadın ve kız çocuğu ölümleri sürüyor. Özalp'te 10 yaşında bir kız çocuğunun not bırakarak kendini astığı iddia edildi. Kentte şüpheli ölüm vakası son 5 ayda 17'yi buldu...

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 25 Temmuz 2015 08:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Van'da son 5 ayda 17'nci şüpheli ölüm

Burcu Karakaş

Van'da şüpheli kadın ve kız çocuğu ölümleri devam ediyor. Son olarak Özalp ilçesinde 10 yaşında bir kız çocuğunun "Hakkınızı helal edin" notu bırakarak kendini astığı iddiasının ardından şüpheli ölümlerin sayısı son 5 ayda 17'yi çıktı.

Milliyet'in gündeme getirdiği Van'da yaşanan şüpheli kadın ve kız çocuğu ölümleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kapsamında birim kurulmasına rağmen hız kesmedi. Uzmanlar tarafından erken yaşta evlilikler, kız çocuklarının üzerindeki ev işi yükü, ekonomik sıkıntılar ve şiddetin neden olarak gösterildiği şüpheli ölümlerin sürmesi kentte endişe yaratıyor. Son olarak 22 Temmuz'da Özalp ilçesine bağlı Kırkçalı mahallesinde bir şüpheli kız çocuğu ölümü daha meydana geldi. 10 yaşındaki E.G.'nin kendini iple asarak intihar ettiği, "Hakkınızı helal edin, beni anneannemin yanına gömün" şeklinde bir not bıraktığı iddia edildi. Bu ölümle beraber Van'da intihar ettiği iddia edilen kadın ve kız çocuklarının sayısı son 5 ayda 17'ye çıktı.

İntihar denildi

Haziran ayında da yine Özalp ilçesinde 11 yaşındaki Z.T. ahırda ölü olarak bulunmuş, ailesi kızlarının Oyun oynarken düştüğünü iddia etmişti. E.G.'nin ölümünün ardından yalnızca Özalp ilçesinde ise şüpheli ölümlerin sayısı 7'yi buldu. Jandarmayı arayarak bilgi alan kadın derneklerine de olayın intihar olduğu bilgisi verildiği öğrenildi. Mart ve Nisan aylarında intihar ettiği ileri sürülen 13 kadın ve kız çocuğunun ardından, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, kadın örgütleriyle işbirliği yapacağı yönünde söz vermiş ve VAKAD, KAMER, YAKA-KOOP ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'yle bir araya gelerek "Kadın İntiharlarını Araştırma Birimi" kurmuştu. Birim çalışmaları kapsamında intihar ve ölümlere karşı önlemler alınacağı belirtildi ve ev ziyaretlerine başlandı. Birimin, Özalp'ta yaşanan son ölümle ilgili olarak da gelecek hafta taziye ziyaretine gitmesi ve aile ile görüşme yapması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber