Plaka tanıma sistemi 8 ay devre dışı kalmış

Ceylapınar'da evlerinde öldürülen polis memurları Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar'ın cenaze törenine Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı'nın sözleri damga vurmuştu.

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 25 Temmuz 2015 09:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Plaka tanıma sistemi 8 ay devre dışı kalmış

Pınarbaşı, "İlimizin plaka tanıma sistemi abilerinden aldığı talimatla kapatılarak asayiş ve terör olayları tırmandırılmaya çalışılmıştır" demişti. VATAN'a konuşan polis müdürü, bu sözlerine şöyle açıklık getirdi: "Mayıs 2014 tarihinde Urfa'daki görevime başladım. Kobane olayları sırasında bir müdürüm gelerek 'plaka tanıma sistemi'nden birimine hat verilmesini istediğini, ancak uzun zamandır yapılmadığını söyledi. Bunun üzerine ben bir yazı yazarak hat istedim. Ancak 1 ay geçmesine rağmen talimatım yerine getirilmedi. Bunun üzerine o birimde çalışan 4-5 memurun başka yere tayinini yapınca gerçek ortaya çıktı. Çünkü ben gelmeden bir ay önce sistem o birimin müdürü tarafından imza atılarak kapatılmış."

'Soruşturma açtık'

"Olaydan sonra hemen soruşturma açtık. O birimde çalışan bir polis memuru bana geldi, hayatından endişe ettiğini söyledi. Biz de devletin kendisine sahip çıkacağını söyleyince yaşananları anlattı. Sistem bilerek kapatılmış. Hatta benim talimatım gelince sümenaltı edilmiş. Çünkü bağlı oldukları ve öğretmen olan bir imam talimat vermiş. 15 Aralık 2014 tarihinde plaka tanıma sistemi tekrar faaliyete girdi. Plaka tanıma sistemi bizim için çok önemlidir. Şehrin giriş ve çıkışına konulan kameralar ile şüpheli araçların tespiti yapılır. Kaçakçılık, organize, terör gibi birimler kullanır genelde. Bu sistemin önemini gösteren bir örnek vereyim. Biz devreye aldıktan sonra, plaka tanıma sistemi kullanılarak 180 kilo saf eroin bu sistem sayesinde kalandı. Bu eroinin piyasa değeri de yaklaşık 5 milyon TL'dir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber