YÖK'ten boş kontenjanlara önlem

Haber Giriş : 04 Eylül 2006 19:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu yıl ilk kez uygulanan sınav sisteminin sonuçları alındı. Aslında hedeflenen 'kalite' yakalandı ama 35 bin kontenjan boşta kaldı. ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, konunun YÖK'ün gündeminde olduğunu, ek yerleştirmelerle sıkıntının çözüleceğini söyledi.

CNN TÜRK'e konuşan Yarımağan, yeni sistem nedeniyle adayların sınavda yanlış taktik izlediklerini, bu durumun önümüzdeki yıl düzeleceğini açıkladı.

ÖSYM Başkanı, vakıf üniversiteleri ve Kıbrıs'taki üniversiteler için durumun kritik olmasını yüksek ücretlere bağladı.

Yarımağan sınav sisteminde önümüzdeki yıl bir değişiklik planlanmadığını bazı küçük teknik ayarlamalar yapılabileceğini söyledi.

Sınav sonuç belgeleri bu yıl gecikti

Adaylara "rahat olun" çağrısı yapan Yarımağan, ellerine sınav sonuç belgesi geçmeyenlerin de kayıt yaptırabileceğini söyledi.

Yarımağan, gecikmenin nedenini 17 eylülde yapılacak KPSS sınavına bağladı ve sınava giriş belgelerine öncelik verdikleri için ÖSS sonuç belgelerinin geciktiğini anlattı.

Boş kontenjan sorunu

Bu yıl, devlet ve vakıf üniversitelerinde 202 bin kontenjanının 24 bine yakını henüz doldurulamadı.

Vakıf üniversitelerinde 7 bin 934, devlet üniversitelerinde 7 bin 724, KKTC üniversitelerinde de 6 bin 519 boş kontenjan var.

Üniversiteler açık kontenjanlarını ek yerleştirmelerle dolduruyor. Ek yerleştirme işlemi kontenjanlar tamamlanana kadar sürüyor.

CNN Türk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber