Van-Çatak Kaymakamı kıl payı kurtuldu

Haber Giriş : 04 Eylül 2006 17:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'ın Çatak ilçesinde dün meydana gelen ve iki kişinin ölümüne neden olan patlama sırasında Kaymakam Vedat Yılmaz'ın da aynı çay bahçesinde hakim ve savcılarla yaklaşık bir saat oturduğu ve patlamadan üç dakika önce olay yerinden ayrıldığı öğrenildi.

Çatak'ta çoğunlukla memurların gittiği çay bahçesi önündeki çöp bidonuna konulan bomba saat 21.00'de uzaktan kumandayla patlatıldı.

Patlamada polis memuru Selami Doğrul ile Belediye Yazı İşleri Müdürü Nadir Babur hayatını kaybetti, Olayda dokuz kişi de yaralandı.

Kaymakam Vedat Yılmaz'ın da patlamadan üç dakikayla kurtulduğu belirtiliyor.

Bahçede bir saat boyunca hakim ve savcılarla oturup sohbet eden Yılmaz'ın patlamadan kısa süre önce olay yerinden ayrıldığı öğrenildi.

Patlama çevrede belediye binası başta olmak üzere çok sayıda ev ve işyerinde büyük hasara yol açtı.

Yararlıların tedavisi sürüyor

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Avni Şahin, Çatak'taki patlamadan sonra hastanede tedavi gören beş yaralıdan üçünün taburcu edildiğini belirtti.

Doç. Dr. Şahin, Çatak ilçesinde bir çöp bidonunda meydana gelen patlamanın ardından, YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne yedi yaralının getirildiğini belirterek, patlamada ağır yaralanan biri polis iki kişinin doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadığını söyledi.

Diğer yaralılara ise anında müdahale yapıldığını ve vücutlarında hafif sıyrıklar bulunan üç yaralının bugün taburcu edildiğini bildiren Doç. Dr. Şahin, ''ağır yaralı olarak hastanemize gelen İsmet Turan'ın ameliyatı başarılı geçti. Sol omzunda kas kaybı olan, ancak hayati tehlikeyi atlatan Turan, şu an Yoğun Bakım Ünitesinde bekletiliyor. Diğer yaralı Elif Babur'un da sağlık durumu iyi'' dedi.

Ölenlere gözyaşı

Patlamada hayatını kaybedenler gözyaşları içinde uğurlandı.

İki çocuk babası Belediye Yazı İşleri Müdürü Nadir Babur, sabah erken saatlerde toprağa verildi. Şehit polis için de Van Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenlendi.

Törende şehit polisin eşi polis memuru Hatice Duğrul, 1 yaşındaki oğluna sarılarak gözyaşı döktü.

Törenin ardından şehit polisin cenazesi toprağa verilmek üzere Edirne'nin Keşan ilçesine gönderildi.

CNN Türk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber