Telekom aboneleri, evinden daha ucuza konuşacak

Haber Giriş : 07 Eylül 2006 11:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özelleştirmenin ardından yeni açılımlara yönelen Türk Telekom, 6 yılda 3,4 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor.

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Paul Doany, yeni altyapı yatırımlarıyla internet, televizyon ve cep telefonuna rakip olduklarını belirterek, sabit telefon görüşmelerinde ve ADSL hizmetlerinde önemli indirimlere gidecekleri müjdesini verdi. İstanbul Beylikdüzü'nde başlayan CeBIT Bilişim Fuarı'nda Zaman'ın sorularını cevaplandıran Paul Doany, bütün dünyada sabit telefonlardan cep telefonlarına yönelim olduğuna dikkat çekti. Doany, yakın dönemde sabit hatlarda kısa mesaj, IPTV yani televizyon programlama, bilgisayar hizmeti gibi yeni alternatifler getirerek, sabit hatlara çok büyük içerik zenginliği katacaklarını vurguladı.

Türk Telekom'un geniş banda yapacağı yatırımlarla wimax gibi kablosuz internet sistemlerine rakip olacaklarını ve çok önemli değişiklikler yaşanacağını söyleyen Doany, ?Yeni uygulanacak veri transferiyle telefonla aramak çok kolay olacak. Özellikle gençlerin tercih edeceğini düşündüğümüz kısa mesaj hizmetleri GSM şirketlerinin üç katı daha ucuz olacak.? dedi. Şirketin bir diğer hedefi de geniş bant yaygınlığını AB düzeyine çıkarmak ve bant genişliğini artırmak suretiyle kalite ve hizmet ulaşılabilirliğini yaygınlaştırmak. Doany, burada katma değerli yeni data hizmetlerini pazara sunarak abone sayısını yükseltmeyi amaçlayacaklarını kaydetti. Telekom, kırsal alan için uygulanacak proje ile 4 milyon ADSL müşterisine daha ulaşmayı planlıyor.

Avea, ev telefonu gibi kullanılabilecek

Avea ile ilgili soru üzerine Paul Doany, bir hafta içerisinde şirketin Türk Telekom'a katılacağını açıkladı. Konuya Rekabet Kurulu'nun olumlu cevap verdiğini belinten Doany, ortadaki küçük sorunun ise bir hafta içerisinde çözüleceğini söyledi. Şirketin kısa süreli planları hakkında bilgi veren Doany, daha iyi hizmet ve teknoloji sunmak için ?mobili sabite' çevireceklerini açıkladı. Avea, mobil telefonun ev içinde sabit hatta çevrilmesine imkan tanıyan bir sistem üzerinde çalışıyor. Doany, projenin önümüzdeki yıldan itibaren kademe kademe uygulanacağını duyurdu. Artık Avea'nın her türlü desteği Türk Telekom'dan alacağını belirten Doany, garanti ve finansal açıdan destekleyecekleri şirkette yeni bir sinerji oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Telekom'un yöneticisi, bununla birlikte sektörde kimseye ayrıcalık yapmayacaklarını ve bütün operatörlere eşit mesafede davranacaklarını da ifade etti.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber