İmama ?kapıda dur, kıyafetleri kontrol et' diyemem ki...

Haber Giriş : 08 Eylül 2006 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, İsmail Ağa Camii'nde imam Bayram Ali Öztürk'ün öldürülmesi ve katil Mustafa Erdal'ın cemaat tarafından linç edilmesi olayıyla ilgili ilk kez konuştu...

* CAMİDE OLMASI ÜZÜCÜ- Olay üzücü. Bu olayın cami içerisinde meydana gelmesi daha da üzücü.

* CAMİ YÖNETİMİ BİZDE AMA...- Caminin bulunduğu bölge, bir dini cemaatin yoğun olarak bulunduğu ve adeta başkalarının da pek fazla meskun olmadığı bir bölge. Caminin yönetimi bize ait ama, cemaatin oluşması o sosyal çevreyle alakalı bir konu. Böyle olunca da bizim din görevlimizin cemaati harmanlaması mümkün değil.

* AYKIRILIĞA İZİN VERMEYİZ- Camimizde cumhuriyetimizin ilkelerine aykırı bir davranışa izin vermeyiz.

* KIYAFET KONTROL EDEMEYİZ- Biz cemaatin kılık kıyafetini, caminin girişinde kontrol edemeyiz. Ancak dinin şekil dini olmadığını, dindarlığın sarık ve cüppeyle değil, aydınlık yüzle, iyi davranışla olacağı konusunda açıklamalarımız meydanda. Camiye sarık ve cüppeleriyle gelenler, 24 saat boyunca aynı kıyafetle sokakta dolaşıyor, biz cami imamına (Kapıda dur, içeri gelenlerin kıyafetini kontrol et) diyemeyiz.

* KIŞKIRTICI UNSUR YOK- Camide öldürülen kişi bana ulaşan bilgilere göre, özellikle şunun altını çizelim ki, birlikten, beraberlikten yana konuşmalar yapmış. Konuşmasında kışkırtıcı bir unsur yok.

?Bayram Hoca'nın hesabı sorulacak?

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen İBDA-C davasına da İsmailağa Camii'ndeki cinayet damgasını vurdu. Tuzla'da Dost Tarikatı lideri olarak tanınan Binbaşı İhsan Güven ile eşi Sibel Güven'i 2.5 yıl önce öldürdükleri iddiasıyla yargılanan Abdülselam Tutal, Burhanettin Yalçın, Burak Çileli, Selim Aydın ile Emin Koçan duruşma salonuna alınırken emekli imam Bayram Ali Öztürk'ü kastederek ?Bayram Hoca'nın hesabı sorulacaktır. Bayram Hoca'yı unutmadık? diye slogan attı.

Gülen'den eski imama taziye ilanı

Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen, Zaman Gazetesi'ne verdiği taziye ilanıyla İsmailağa Camii'nde öldürülen Bayram Ali Öztürk'e rahmet diledi. Fethullah Gülen, ?ülkemizin yetiştirdiği mümtaz şahsiyetlerden biri? dediği Öztürk için kaleme aldığı taziye metninde şu ifadeyi kullandı: ?Bayram Ali Öztürk Hocaefendi'nin irşad esnasında (doğru yolu gösterirken) maruz kaldıkları menfur suikast neticesinde elemler yumağı dâr-ı faniden (fanilerin evinden), ahbablar ictimaı dâr-ı bekâ'ya irtihallerini (dostların toplandığı ebedi eve, ahrete) teessürle öğrenmiş bulunmaktayım.?

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber