YAŞ'ta 'Terörle mücadele' hassasiyeti

TSK'nın komuta kademesinin değiştiği YAŞ toplantısında terörle mücadelenin yoğunlaştığı bölgelerde komuta kademesi büyük oranda korundu.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 08 Ağustos 2015 08:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
YAŞ'ta 'Terörle mücadele' hassasiyeti

Mahmut GÜRER

Devletin "terörle mücadele" kararlılığı, Yüksek Askeri Şura'nın (YAŞ) atama kararlarına da yansıdı. Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanan kararlarda, terörle mücadelenin yoğunlaştığı bölgelerdeki komuta kademesinin büyük oranda korunduğu ve istisnalar dışında görev değişikliğine gidilmediği görüldü. Bu hassasiyet Türkiye'nin sınır hattındaki birlikleri ile başta İncirlik olmak üzere bölgedeki hava üslerinde de gösterildi. Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki komuta kademesinde, istisnalar dışında değişikliğe gidilmedi. Sadece Diyarbakır ve Batman Jandarma Komutanları ile Malatya Erhaç Hava Üssü'nde görev değişimi yaşandı.

'J BAŞKANLARI' DA DEĞİŞTİ

Yüksek Askeri Şura'da, yeni Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın en yakınında görev yapacak karargah personelinde de nöbet değişimi yaşandı. Genelkurmay'da "korgeneral" seviyesinde temsil edilen ve "J Başkanları" olarak bilinen komutanlıklara yeni isimler geldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber