Saldırıyı Halk Savunma Birliği üstlendi!

İstanbul Sultanbeyli'de Fatih Polis Merkezi'ne yönelik bombalı intihar saldırısı ve ardında polise ateş açılmasıyla ilgili soruşturma sürüyor. Saldırıyı twitter'dan 'Halk Savunma Birliği' adlı hesap üstlendi. Ancak bu iddianın gerçek olup olmadığı ya da teröristlerin kimliğine ilişkin henüz resmi bir açıklama yok.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 10 Ağustos 2015 19:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Saldırıyı Halk Savunma Birliği üstlendi!

Emniyetin ise PKK saldırısı olduğu ihtimalini değerlendirdiği belirtiliyor.

Bombalı araçla düzenlenen saldırıda 3 polis ve 7 vatandaş hafif şekilde yaralanmış, saldırıyı düzenleyen terörist ölmüştü. Saldırı sonrası olay yerinde inceleme yapan ekiplere de teröristler tarafından ateş açıldı. Hain saldırıda İstanbul Bomba İnceleme ve İmha Şube Müdürü Beyazıt Çeken şehit oldu. Polise ateş açan 2 terörist operasyonla öldürüldü.

Hain saldırının ardından teröristlerin kimliği ve hangi terör örgütünün saldırıyı düzenlediği araştırılıyor.

TWITTER'DAN ÜSTLENDİLER

Twitter'da ise ilginç bir gelişme yaşandı. Halk Savunma Birliği adlı hesaptan yapılan açıklama saldırılar üstlenildi, açıklamada "Sultanbeyli Fatih Polis Merkezi'ne birimlerimiz tarafindan fedai eylem ve sonrasinda saldırı duzenlenmistir" denildi. Açıklamada 3 teröristin öldüğü bilgisine yer verildi.

ADIMLAR DERGİSİ'NE BOMBAYI ÜSTLENMİŞLERDİ

Daha önce İstanbul Kağıthane'de Adımlar dergisinin bürosunda meydana gelen ve 1 kişinin öldüğü bombalı saldırı da aynı hesap tarafından sahiplenilmişti.

TEYİT EDİLMEDİ, GERÇEKLİĞİ ŞÜPHELİ

Bu açıklamaya karşın yetkililerden saldırıyı kimin düzenlediğine ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi. Operasyonda öldürülen teröristlerin kimliği de araştırılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber