YARSAV Başkanı AYM raportörlüğünden alındı

YARSAV Başkanı Murat Arslan on yıldır sürdürdüğü Anayasa Mahkemesi (AYM) Raportörlüğü görevinden adli tatilde sessiz sedasız alındı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Ağustos 2015 20:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
YARSAV Başkanı AYM raportörlüğünden alındı

AYM Başkanı Zühtü Arslan'ın "takdiri" ile AYM'den, Sayıştay'daki kadrosuna gönderilen Arslan'a izin dönüşü Sayıştay'a geri gönderilme yazısı tebliğ edildi ve herhangi bir gerekçe sunulmadı.

Arslan, Hürriyet Dünyası'na, Başkan Arslan'ın kendisi ile görüşmediğini, başkanın takdiri ile alındığını AYM Genel Sekreteri Raportör tarafından kendisine bildirildiğini, kendisinin de aynı gün (3 Ağustos) AYM'den ayrılıp Sayıştay'daki görevine başladığını belirterek, "Mahkeme koridorunda görünmem bile rahatsız yarattı. Ama aynı gün AYM ile ilişiğimi kestim. Odamı topladım" dedi.

Arslan dünya görüşleri farklı olan üç başkanla çalıştığını hiçbirisi ile ve Başkan Arslan ile de kişisel bir sorun yaşamadığını vurgulayarak, kurumsal mücadelesi ve muhalif olması nedeniyle görevden alındığını savundu. Murat Arslan, "YARSAV uluslararası alanda dokuz yıldır sözü dinlenen saygın bir yer edinmiştir. YBD'nin, arasında devletin desteği olsa da bu saygınlığa erişebilmesini mümkün değil. Biz kurumsal mücadelemize devam edeceğiz. Artık yandaş olmayana yok edilmesi gereken bir obje gibi bakılan ve savaşta her şeyin mubah göründüğü bir dönemden geçiyoruz " dedi.

ARSLAN'IN ÖZGEÇMİŞİ

1974 yılında Ankara'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara'da tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1999 yılında mezun oldu. Avukatlık stajının ardından 2001 yılında Sayıştay'da Denetçi Yardımcısı olarak göreve başladı. Sayıştay Daireler Kurulu Başraportörlüğü'nde görevli iken, 20.03.2006 tarihinde Anayasa Mahkemesi Raportörlüğü'ne atandı. Halen Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde "Kamu Mali Yönetiminin Yeniden Yapılandırılma Çalışmalarının Analizi" isimli yüksek lisans tez çalışmalarını yürütmektedir. Çeşitli dergi ve gazetelerde mesleki konularda ve mali hukuk alanında inceleme ve makaleleri yayımlanmış olup halen Sayıştay Dergisi Yayın Kurulu Üyeliğini devam ettirmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber