Başsavcıya hakarete ceza istemi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu'na Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla hakaret ettiği iddia edilen bir şüphelinin 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2015 11:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başsavcıya hakarete ceza istemi

Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu'na hakaret ettiği iddiasıyla bir kişi hakkında, 2 yıla kadar hapis cezası istendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Twitter sitesinde, 17 Aralık 2014'te "Kafaaçma" rumuzlu kullanıcı tarafından yapılan yorumla, "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret suçu"nun işlendiğinin tespit edilerek soruşturmaya başlanıldığı ifade edildi.

"Kafaaçma" rumuzlu kişinin, İzmir'in Karşıyaka ilçesinde oturan F. Y. isimli şahıs olduğunun belirlendiği kaydedilen iddianamede, Karşıyaka 1. Sulh Ceza Hakimliğinin 6 Şubat 2015 tarihli kararıyla bu kişiye ait adreste arama ve el koyma işleminin yapıldığı, bir tablet bilgisayarla cep telefonuna el konulduğu aktarıldı.

Şüphelinin İzmir Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 6 Şubat 2015'te ifadesinin alındığı bilgisi verilen iddianamede, şüphelinin ifadesinde, "Hesabı 1 yıldır kullandığı, yorumu, çıkan haberlere tepki amaçlı yaptığı, yorumu yaparken sarhoş olduğu, kimsenin etkisi altında kalmadan yorum yaptığı, şikayetçiye karşı bir art niyetinin olmadığı ve yaptığı yorumdan dolayı çok pişman olduğu" beyanında bulunduğu dile getirildi.

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğünce hazırlanan dijital veri inceleme raporuna göre, yorumun el konulan tablette yapıldığının tespit edildiği anlatılan iddianamede, şüphelinin "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret suçu"ndan, 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber