Memur-Sen: Eş durumunda 3 yıl şartı kaldırılsın

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: - "Kamu görevlileri arasında eş durumundan özür grubu tayini için başvurularda 3 yıl kesintisiz sigortalı çalışma şartı anayasanın aile bütünlüğünü sağlamaya ilişkin amir hükümleriyle çelişmektedir. Mutlaka eski yönetmeliğe dönülmesi ve çerçeve yönetmeliğindeki bu sınırın da kaldırılması gerekiyor"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2015 13:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Memur-Sen: Eş durumunda 3 yıl şartı kaldırılsın

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kamu görevlileri arasında eş durumundan özür grubu tayini için başvurularda 3 yıl kesintisiz sigortalı çalışma şartının anayasanın aile bütünlüğünü sağlamaya ilişkin amir hükümleriyle çeliştiğini belirterek, mutlaka eski yönetmeliğe dönülmesi ve çerçeve yönetmeliğindeki bu sınırın da kaldırılması gerektiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı da olan Ali Yalçın'ı kabul etti. Burada konuşan Yalçın, toplu sözleşme görüşmelerinin devam ettiğini anımsattı.

Kamu görevlileri arasında eş durumundan özür grubu tayini için başvurularda 3 yıl kesintisiz sigortalı çalışma şartının öngörüldüğünü dile getiren Yalçın, bu yöndeki şikayet ve taleplerini toplu sözleşme görüşmelerinin ilk oturumda dile getirdiklerini bildirdi.

Yalçın, 3 yıl şartının anayasanın aile bütünlüğünü sağlamaya ilişkin amir hükümleriyle çeliştiğini anlatarak, mutlaka eski yönetmeliğe dönülmesi ve çerçeve yönetmeliğindeki bu sınırın da kaldırılması gerektiğini kaydetti.

Eş durumu atamalarına ilişkin kılavuzun yayınlanmasını beklediklerini dile getiren Yalçın, "Toplu sözleşme masasında biz bunun esnetilmesi ve eski haline dönüştürülmesi noktasında kamu işveren heyetiyle mutabık kaldık. Toplu sözleşme görüşmeleri 23'üne kadar devam edecek. Fakat mutabık kalınan boyutuyla geriye dönük 2 yıl içinde 360 gün sigortalı olanların halen sigortalı devam edenler şekilde bir ifadeyle eski hükme döndürülmesi ve bu anlamdaki mağduriyetlerin giderilmesi konusunda talebimizi iletmek üzere geldik" dedi.

Bakan Yardımcısı Erdem de bu noktada rahatlatıcı adımları atmak istediklerini söyledi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber