Okul zili yollar bitmeden çalacak

Haber Giriş : 10 Eylül 2006 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

akşam

Okulların kapanmasıyla İstanbul'da yol yapım, onarım, kanalizasyon ve su şebekesi için 2 bin ayrı noktada başlayan çalışmalar geçen bir yaza rağmen tamamlanamadı. Bütün bir yaz boyu, trafik çilesi çeken İstanbullurı 18 Eylül'den itibaren yeni bir çile bekliyor. İstanbul'da yaklaşık 2,5 milyon öğrenci pazartesi sabahı çantasını alıp ders başı yapacak.

BİR ÜLKE NÜFUSU YOLA ÇIKIYOR

İlk günlerde okula yeni tanışan öğrencilerin aileleri de hesaba katıldığında zaten yoğun olan trafiğine küçük bir ülke nüfusu kadar yaklaşık 3 milyon yeni kişinin katılımı anlamına geliyor. Öğrenci servis sayısının ise 16 bin olacağı tahmin ediliyor.

Okullar açılmadan çalışmaların tamamlanacağı sözü veren yetkililer ise sorunu geçici önlemlerle çözmeye çalışıyor. İlk önlem, çalışmalara bir hafta ara.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 18 Eylül'de yaşanacak sıkıntıya karşı çalışmalara bir hafta-10 gün süreyle ara verme, yavaşlatma yapılacağını açıkladı. 2 bin ayrı noktadaki çalışma sayısı 400'e düşürülecek.

BAŞBAKAN GELMEDEN AÇILAMIYOR

Kadir Topbaş inşaat çalışması biten 25 noktanın açılışı için Başbakan Erdoğan'dan tarih istediklerini belirterek şöyle dedi: 'Önlemler yeni düzen oturana dek sürecek. İstanbul bu yıl daha çok şantiye görünümlü bir kent olmayı devam ettirecek.'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber