Bahçeli, koalisyona varız diyecek

CHP-Ak Parti koalisyonunun kurulmaması halinde Davutoğlu'yla görüşmesi beklenen Bahçeli'nin, partisinin şartlarında uzlaşılması halinde koalisyona "evet" diyeceği konuşuluyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Ağustos 2015 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bahçeli, koalisyona varız diyecek

ÖNDER YILMAZ

Ak Parti ile CHP arasında yürütülen koalisyon görüşmelerinde çıkacak karar için, gözler bugün yapılacak görüşmeye çevrilirken, iki partiden olumsuz sinyaller gelmesi üzerine ibre yeniden MHP'ye döndü. MHP ise Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ikna edemediği için kendileriyle görüşmenin de, "usulen" gerçekleşeceğini düşünüyor. Seçim isteyen Erdoğan'ın, "Bakın CHP ve MHP ile masaya oturduk bizimle koalisyon yapmadılar. HDP ise zaten terör örgütünün sözünden çıkmıyor" diyerek seçim meydanlarından muhalefeti kötüleyeceği ve Ak Parti'nin tek başına iktidar olması için propaganda yürüteceği inancında olan MHP, ziyarete gelecek olan Davutoğlu'na, "Bu ortamda seçim sakıncalı. Şartlarımız ortada, varsanız varız" diyecek.

Gezilerini iptal ederek Ak Parti ve CHP arasındaki görüşmeleri yakından takip eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ak Parti'den gelecek randevu talebini bekliyor. Cuma günü beklenen görüşme konusunda Bahçeli, 7 Haziran'da ana hatlarını açıkladığı partisinin şartlarını Davutoğlu'na bir kez daha sıralayacak. MHP, CHP ile yürütülen ve haftalar süren bir uzun boyutlu görüşme stratejisi izlemeyecek. İki liderin gerçekleştireceği görüşmede koalisyona ilişkin gidişat netleştirilecek. Hergün bir şehit haberinin geldiği bir terör ve çatışma ortamında seçime gidilmesinin sakıncalı olacağı düşüncesini dile getirecek olan Bahçeli, CHP ile olumsuz bir noktaya gelinmesi halinde MHP'nin koalisyon şartlarının belli olduğunu ifade edecek. Çözüm sürecinin noktalanması, 17-25 Aralık yolsuzluk olaylarından kime uzanırsa uzansın hesap sorulması, Cumhurbaşkanı'nın Anayasal sınırlar içine çekilmesi ve anayasanın değişmez ilk 4 maddesine dokunulmamasını istediklerini bir kez daha yineleyecek olan Bahçeli, "Terör kol geziyor. Bu ortamda seçime gitmek sakıncalı. Bizim şartlarımızda ve konumumuzda bir değişiklik yok. Kabul ediyorsanız varsanız, varız" diyecek.

'Yakınlaşıyorlar'

Siyasi kulislerde Ak Parti'nin MHP'nin şartlarına yaklaştığı ifade ediliyor. Çözüm sürecinin bitirilmesi konusunda MHP ile benzer noktaya gelen Ak Parti'nin, Doğu ve Güneydoğu bölgesine yönelik sorunların ekonomik ve sosyal kalkınmaya yönelik önlemlerle sürdürülmesi konusunda Bahçeli ile uzlaşı zemini bulabileceği dile getiriliyor. 17-25 Aralık yolsuzluk olaylarının üzerine Meclis'te kurulacak bir komisyonla üzerine gidilmeye başlanmasına Ak Parti'nin de "onay" verdiği kulislere yansırken, MHP'nin "kime uzanırsa uzansın sonuna kadar gidilmeli" şartının ise yargı sürecine bırakılmasıyla yerine getirilmiş olacağı vurgulanıyor. Kulislerde Anayasa'nın değişmek ilk dört maddesi konusunda Ak Parti'nin de benzer bir fikirde olduğu, Cumhurbaşkanı'nın da son dönemde sınırlarına çekilme sinyali verdiği değerlendirmeleri yapılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber