Yer değiştirme yönetmeliği değişecek

Memur sendikaları ile hükümet arasında 3 Ağustos'ta yapılan ilk toplantıyla başlayan 3. dönem toplu sözleşme süreci, dün hizmet kollarının taleplerinin dile getirildiği ikinci toplantıyla devam etti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2015 15:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yer değiştirme yönetmeliği değişecek

Kamu İşveren Heyeti'ne Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in, Kamu Görevlileri Sendikaları Heyetine ise Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın başkanlık ettiği ilk iki görüşmeye, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve KESK Genel Başkanı Lami Özgen ile yetkili sendikaların temsilcileri ve ilgili bürokratlar katıldı.

Konfederasyonların ilk iki toplantıda dile getirdiği mali ve sosyal talepleri değerlendiren Kamu İşveren Heyeti, yarın yapılacak üçüncü toplantıda, milyonlarca memurun merakla beklediği zam önerisini açıklayacak.

Öte yandan, görüşmelerde, sendikaların "kamu görevlilerinde 3 yıl olan eş durumu tayin şartındaki sürenin düşürülmesi" talebi, Kamu İşveren Heyeti tarafından olumlu karşılandı. Görüşmeler sürürken hafta içinde Milli Eğitim Bakanlığınca yayımlanan "Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği" ile "3 yıldan 1 yıla indirilen" eş durumu tayin süresi, Bakanlar Kurulu tarafından çerçeve yönetmeliğin yayımlanmasıyla diğer kamu görevlileri için de geçerli olacak.

Memurun zam pazarlığındaki son durum

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber