11 Eylül 2006'nın önemli gündem başlıkları...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2006 10:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı

- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 09.00'da, Türkiye Ekonomi Kurumu tarafından düzenlenen Uluslararası Ekonomi Konferansı'na katılacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 10.30'da, 15. Türk Tarih Kongresi'ne katılacak, saat 12.00'de Bakanlar Kurulu toplantısına, saat 18.00'de MYK toplantısına katılacak.

Bakanların faaliyetleri

- Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, İstanbul'da 'Eisenhower Fellowship Istanbul Conference 2006'ya katılacak.

- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Giresun'da 2006 ürünü fındık alım kampanyasını başlatacak.

- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, saat 09.30'da kahvaltılı basın toplantısına katılacak.

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu ve Devlet Bakanı Ali Babacan, saat 09.30'da, Marmara Oteli'nde yapılacak olan "Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Alt Bölgesel Konferansı'na" katılacak. Başesgioğlu, saat 10.45'te, Bulgaristan Çalışma ve Sosyal Politika Bakanı Emilya Maslarova ile iyi niyet mektubu imzalayacak.

- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, New York'ta temaslarda bulunacak.

- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Bakü'de düzenlenen İKÖ üyesi ülkelerin turizm bakanları toplantısına katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- SP Genel Başkanı Recai Kutan, partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenleyecek. Kutan, İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal'ı ve çeşitli odaları ziyaret edecek.

- DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, saat 11.30'da basın toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- İlköğretimde 1. sınıfa kayıt yaptıran öğrencilerin eğitimi bugün başlayacak.

- ATO Başkanı Sinan Aygün, saat 09.45'de basın toplantısı düzenleyecek.

- Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Siyasi İşler Komisyon Toplantısı, saat 09.30'da Gaziantep'te yapılacak.

- Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü, saat 09.00'da ilköğretim 1. sınıfların açılması nedeniyle tören düzenleyecek.

- Türk Tarih Kurumu Başkanlığı tarafından, 15. Olağan Türk Tarih Kongresi kapsamında, Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu, saat 09.00'da Anıtkabir'i ziyaret edecek, saat 10.30'da düzenlenen törenle kongre başlayacak.

- Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, saat 10.30'da basın toplantısı düzenleyecek.

- Amerika Birleşik Devletleri'nde meydana gelen saldırıların yıl dönümü nedeniyle, saat 10.45'de tören düzenlenecek.

- Japon sanatçılar Yasufumi Sasayama ve Masafumi Ishiwata tarafından, saat 15.00'te gösteri düzenlenecek.

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, saat 11.00'de, Saraçhane binasında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Yardım Kampanyası ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek. Topbaş, ayrıca saat 19.00'da, Şişli Ramada Plaza İstanbul Oteli'nde 155 Esnaf Oda Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanları ile akşam yemeği yiyecek.

- Bazı Demokratik Kitle Örgütleri, 3 Eylül'de Çağlayan'daki mitinge yapılan müdahaleyle ilgili, saat 11.00'de, İstanbul Adliyesi'ne suç duyurusunda bulunacak.

- Gözaltına alınan, aralarında Atılım Gazetesi yöneticilerinin de bulunduğu grubun yakınları, saat 12.30'da İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapacak.

- Atılım Gazetesi çalışanları, saat 12.00'de, Galatasaray Lisesi önünde bir basın açıklaması yaparak, gazete yöneticisi İbrahim Çiçek'in gözaltına alınmasını protesto edecek.

- OSD ve TAYSAD, otomotiv sanayimizin tanıtımı açısından önemli fırsatlar barındıran 21-28 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek IAA Hannover Ticari Araç Fuarı'nın Türkiye ve sanayisine katkılarını saat 10.00'da Hyatt Regency'de düzenleyecekleri bir basın toplantısı ile değerlendirecek. Toplantıya, OSD Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Durak ve TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Burhanoğlu katılacak.

- Hollanda Rotterdam Belediye Başkanı Ivo Opstelten ve Rotterdam Ticaret Odası Başkanı Frans Lavooij'nin bulunduğu heyet İzmir Ticaret Odası'nı ziyaret edecek.

DÜNYA GÜNDEMİ

11 Eylül saldırılarının yıldönümü

- ABD'de, 11 Eylül terör saldırılarının 5. yıldönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Tarama toplantısı

- AB ile müzakerelerde bölgesel politika ve yapısal araçların koordinasyonuyla ilgili tarama toplantısı, Brüksel'de başlayacak.

Toplantı

- Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Yönetim Kurulu olağan toplantısı Viyana'da yapılacak.

SPOR GÜNDEMİ

- Avrupa Şampiyonlar Ligi C Grubu ilk maçında 12 Eylül Salı günü Fransa'nın Bordeaux takımı ile karşılaşacak Galatasaray, bu maçın hazırlıklarını sabah Florya Metin Oktay Tesisleri, akşam da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapacağı iki antrenmanla tamamlayacak. Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda bir basın toplantısı düzenleyecek.

- Bordeaux takımı, Galatasaray maçının hazırlıklarını Atatürk Olimpiyat Stadı'nda, akşam saatlerinde yapacağı antrenmanla tamamlayacak. Bordeaux Teknik Direktörü Ricardo Gomes, Polat Resaissance Otel'de bir basın toplantısı düzenleyecek.

- Fenerbahçeli futbolculardan Kezman ve Deivid, Samandıra Tesisleri'nde, saat 16.00'da basın toplantısı düzenleyecek.

- Fenerbahçe, Türkiye 2. Futbol Ligi B Kategorisi takımlarından Pendikspor ile Samandıra Tesisleri'nde, saat 17.30'da bir hazırlık maçı yapacak.

- Türk Telekom Lig A'da 4. haftanın son maçında Kocaelispor ile Elazığspor, İzmit'te saat 20.00'de karşı karşıya gelecek.

- Türkiye Spor Yazarlarllantısı düzenleı Derneği'nin (TSYD) 43. kuruluş yıldönümü balosu, Levent'teki sosyal tesislerde, saat 19.30'da yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber