Sandık seferberliği

Erken seçimin öncelik kazanmasıyla AK Parti yönetimi stratejik adımları atmak için düğmeye bastı. MHP'den gelecek cevaba göre, kongre takvimi ve üç dönem kuralına takılanların durumu netleştirilecek. Milletvekili listeleri güncelleştirilecek ve teşkilatta sandık seferberliği başlatılacak.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 16 Ağustos 2015 08:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sandık seferberliği

AK Parti yönetimi, erken seçimin öncelik kazanmasıyla birlikte sandık hazırlıklarını hızlandırdı. Başbakan Ahmet Davutoğlu ile MHP lideri Devlet Bahçeli'nin yarın yapacağı görüşmenin sonucuna göre stratejik adımlar atılacak.

CHP ile koalisyon defterinin kapanması ve MHP'den gelen mesajlar erken seçim seçeneğini öne çıkarttı. AK Parti, MHP'yle yapılacak görüşmeden de sonuç çıkmazsa, en kısa sürede seçim yapılmasını hedefliyor. Erken seçim olasılığı nedeniyle hazırlık yapan AK Parti, bu ihtimalin kesinlik kazanması halinde belirlediği stratejik adımları atmak için düğmeye basacak.

GELECEK CEVABA GÖRE

MHP lideri Bahçeli'nin görüşmedeki tutumuna göre şu konularda hızla adım atılacak: Kongre takvimi netleştirilecek. AK Parti, eylül ayındaki kongresini aynı tarihte yapabileceği gibi "seçim sonrası"na veya "bir yıl sonrası"na erteleyecek. Üç dönem kuralıyla ilgili belirsizliğin giderilmesi planlanıyor. Parti yönetimi, 7 Haziran'da başarısız olunan yerlerle ilgili tek tek rapor hazırladı, anketler yaptırdı.

ÜÇ DÖNEM RÖTUŞU

70 isim üç dönem kuralına takıldığı gerekçesiyle 7 Haziran seçimlerinde aday yapılmadı. Bu isimlerin, muhtemel erken seçimde yeniden aday listesine girebilecekleri belirtiliyor. Milletvekili seçilen isimlerden de 27'si bu dönem üç dönem kuralına takılıyor. Bu sıkıntının önüne geçmek için kuralla ilgili bir çalışma yapılacağı belirtiliyor.

LİSTELER E GÜNCELLEME

Nerelerde, ne tür eksiklikler görüldüğü belirlendi. Bu çalışma ışığında, muhtemel erken seçimde milletvekili aday listeleri güncellenecek.

7 Haziran sonrası nerelerde ne tür eksikliklerin görüldüğü tek tek rapor edildi. Seçim sonrası analizlerde aday tercihleri konusundaki hassasiyet de ortaya çıktı. Muhtemel erken seçimde, başarısız bulunan illerdeki o listelerin yeniden düzenleneceği ifade ediliyor. Özellikle, Diyarbakır başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu için seçim olsa da olmasa da bazı adımların atılacağı kaydedildi.

EV EV ANLATILACAK

Teşkilatta "sandık seferberliği" başlatılacak, ev ev süreç anlatılacak. AK Parti'nin, sandıktan çıkan sonuç ışığında yürüttüğü görüşmeler ve muhalefetin bu tablo karşısındaki tavrına dikkat çekilecek.

Son seçimde AK Parti'ye oy vermeyen veya 'oy verebilirim' diyen kesimin öncelikleri üzerine çalışma yürütülecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber