Başesgioğlu: Sosyal güvenlik sisteminde reform süreci başlattık

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2006 11:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, sosyal güvenlik sisteminde finansal açıdan sürdürülebilirliği, hizmetin daha etkin ve daha yaygın hale getirilmesini amaçlayan köklü bir reform süreci başlattıklarını bildirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Uluslararası Çalışma Örgütünün (ILO) evsahipliğinde düzenlenen "Küreselleşme Karşısında İstihdam Stratejileri" konulu "Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Alt Bölgesel Konferansı", The Marmara Oteli'nde başladı.

Konferansın açılışında konuşan Başesgioğlu, küreselleşmenin olumsuz etkilerine karşı bayrak açan ilk kuruluş olarak ILO'nun, bu konuda son yıllarda gösterdiği çabaların her türlü takdirin üzerinde olduğunu ifade etti.

ILO'nun bu konuda üzerine düşeni yaptığını ve yapmaya da devam edeceğini kaydeden Başesgioğlu, Türk hükümeti olarak son yıllarda başlangıç niteliğinde de olsa konuyla ilgili bazı önemli adımlar attıklarını anlattı.

Başesgioğlu, Türkiye İş Kurumu'nun aktif iş gücü programlarını uygulayabilecek bir yapıya kavuşturulması ve iş kanunuyla çok sayıda esnek çalışma biçiminin düzenlenmesini örnek gösterdi. Başesgioğlu, "Sosyal güvenlik sistemimizde finansal açıdan sürdürülebilirliği ve hizmetin daha etkin ve daha yaygın hale getirilmesini amaçlayan köklü bir reform süreci başlattık. Bu gelişmeler henüz yenidir, uygulamadaki etkilerinin zamanla ortaya çıkacağını umuyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber