Düzce-Ankara tek kişilik hava yolu

Düzce'de açılan Türkiye'nin en uzun yamaç paraşütü parkında Gölyaka'daki tepelerden atlayan bir paraşütçü, termik hava akımı ile 250 km uzaklıktaki Ankara'ya kadar gidebilecek!

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 17 Ağustos 2015 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Düzce-Ankara tek kişilik hava yolu

ZEYNEL YAMAN

Türkiye'nin en uzun yamaç paraşütü parklarından biri Düzce'de açıldı. Türkiye'nin dört bir yanından yaklaşık 250 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen havacılık festivalinde Gölyaka'daki tepelerden atlayış yaparak Düzce ovasına inen paraşütçüler nefesleri kesti. Düzce'nin Gölyaka ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı, Düzce Valiliği, Gölyaka Kaymakamlığı, Gölyaka Belediyesi, Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu ve Türkiye Hava Sporları ve Martı Havacılık Kulübü'nün destekleriyle ilk kez düzenlenen havacılık festivali oldukça renkli geçti. Gölyaka ilçesinde 970 rakımlı Bakacak Tepesi'nde hazırlanan alanda buluşan sporcular, kendilerini izlemek isteyenlere heyecanlı dakikalar yaşattı. Tepeden atlayış yapan yamaç paraşütçüleri, yapımına devam edilen hava parkının içerisinde yer alan piste indi. Etrafı çevreleyen dağ sıraları nedeniyle hava sporları için termik hava akımı müsait olan bölgede, yamaç paraşütçülerinden bazıları 3-4 saat boyunca Düzce semalarında dolaştı. Festivalde microlight, ultralight, gyrocopter, paramotor, yelken kanat, yamaç paraşütü, serbest paraşüt, planör, mosquito gibi hava araçlarının yanı sıra model uçak, model helikopter, multicopter uçuşları da gerçekleştirildi.


5 BİN METREYE ÇIKABİLİR

Düzce'nin hava sporlarına en müsait bölgelerden biri olduğunu belirten Düzce Martı Hava Sporları Derneği Başkanı Zeynep Kara, "Buradan havalanan bir paraşütçünün termik hava akımı ile 5 bin metreye kadar çıkabileceği ve sıra dağlar sayesinde karayoluyla 250 kilometre uzaklıktaki Ankara'ya kadar gidebileceği belirtiliyor. Böyle bir alana sahibiz. Burası havacılıkla ilgili sporseverlerin eğitim alabileceği bir yer haline gelecek" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber