Minikler sınıflara anneleriyle birlikte geldi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2006 12:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Minik öğrenciler okula anne ve babalarıyla birlikte sınıflara girdi.

Bu yıl ilk defa okulu tanımak ve okul kurallarına öğrenmek amacıyla bir hafta önce okula başlayan minik öğrenciler, anne ve balarının ellerinden tutarak sınıflara kadar girdi.

Öğrenciler sıraların üzerinde kendileri için hazırlanmış kitaplara bile heyecandan bakamadı. 2006-2007 Eğitim ve öğretim dönemine başlayan birinci sınıflar için Yüreğir Mareşal Çakmak İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl ilköğretime yeni başlayan öğrencilerin adaptasyonu için bir hafta erken başlandığını söyledi.

Eğitim ve öğretimin başladığı ilk günlerde birinci sınıf öğrencilerinin velilerle okula gelmesi, okul bahçesinde ve okul koridorlarında dolaşması eğitimin bir hafta süre ile tam olarak başlamamasına neden olduğunu belirten Özdemir, "Bakanlık bu durumu göz önünde bulundurarak birinci sınıf öğrencilerinin bir hafta erken okula başlamalarını uygun buldu. Bundan sonraki yıllarda da bu uygulama devam etmeli. Çünkü bu hafta birinci sınıf öğrencileri hem öğretmenlerini, hem okulu, hem de okuldaki kuralları öğrenecekler. Arkadaşlarına alıştıktan sonra diğer öğrenciler gibi okul açıldığında eğitime hep birlikte başlayacağız. Okullarda çağdaş bir eğitim verilmesi için her türlü teknik donanım hazır." dedi.

İlköğretim birinci sınıfın öğrencinin ileriki dönemdeki başarısı için çok önemli olduğunu belirten Özdemir, "Birinci sınıfta alınan eğitim ileriki yılarda izi silinmeyecek kadar etkili. Bu nedenle ilkokula iyi bir başlangıç yapmak çok önemli." diye konuştu.

Okul Müdürü Celalettin Çelik'in konuşmasının ardından saygı duruşu, İstiklal Marşı okundu. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yeni eğitim ve öğretim döneminin başlamasına ilişkin mesajı okundu. Minik öğrenciler bakanın mesajını hep birlikte alkışladı.

Daha sonra eğitime yeni başlayan minik öğrenciler sınıflara anne ve babalarıyla birlikte girdi.

Bu arada öğrencilerin büyük bir kısmı hava sıcaklığı ve birinci sınıf öğrencilerin bir hafta erken başlayacağından haberdar olmaması nedeniyle okula gelmedikleri gözlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber