Konut fiyatları artacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2006 15:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçtiğimiz Mayıs ayından itibaren durgunluğa giren gayrimenkul sektöründe Eylül ayıyla birlikte hareketlenme olacağı beklentisi hala sürüyor. Ancak, sektörün köklü firmalarından Soyak'ın Genel Müdürü Emre Çamlıbel, sektörde hareketlilik beklemekle birlikte, beklenen patlamanın olmayacağı görüşünde.

Mynet Emlak'ın sorularını yanıtlayan Emre Çamlıbel, Mayıs ayında başlayan durgunluğun tek sebebinin yükselen konut kredi faiz oranları olmadığını düşünüyor. İnşaat malzemelerine çok fazla zam geldiğine dikkat çeken Çamlıbel, bu zamların sonbaharla birlikte fiyatlara yansımaya başlayacağını söyledi.

KONUTTA PATLAMA BEKLEMİYORUZ

Konut fiyatlarının artacağına dikkat çeken Çamlıbel, "yaz dönemi, konut satışları için durgun geçer. Ağustos sonu ve Eylül başı da okul açılma dönemi olması nedeniyle durgunluk devam eder. Ancak Eylül ayının ortalarından itibaren konut satışları tekrar başlar. Biz de sektör için Eylül ve sonbaharla birlikte bir hareketlenme bekliyoruz. Ancak konut kredisi faizlerinin belirli seviyeye gelmiş olması nedeniyle fazla bir talep olacağını öngörmüyoruz. Projeleri iyi olan bir takım büyük firmalar satışlarına devam edecekler. Ancak kurumsallaşmamış, kuvvetli finans altyapısı olmayan firmalar için zor bir dönem olacak. Talepte çok büyük bir patlama beklemiyoruz. Türkiye'nin ekonomi anlamında büyük bir değişim yaşayacağını da düşünmüyoruz. Bu nedenlerle konut satışlarında mevsimsel şartlar dışında bir değişiklik olmayacak gibi gözüküyor" diye konuştu.

FAİZLERİN DÜŞMESİ MÜMKÜN GÖRÜNMÜYOR

Sektörde, 2007'de de çok büyük bir değişiklik olacağını düşünmediklerini belirten Çamlıbel, "çünkü konut kredisi faiz oranlarının düşmesi mümkün görükmüyor. Piyasada 1,90 ile 1,50 arasında değişen konut faizi oranları var. Yüzde 1,50 gibi bir oran, hazine bonosunun verdiği faiz oranına eşittir. Dolayısıyla hazine bonosunun, çok daha altında bir faiz oranının konut kredisi için pazara sunulması bizce mümkün değil" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber